Pinnekött
Trerätters blev vi bjudna på igår kväll, söndag i Tjärnshaget. Förrätt hemgravad lax norsk, norskt pinnekött med rotmos och potatis och så en dessert av ovanligt slag som jag inte vet namn på,
Norskt pinnekött är väldigt läckert, mycket smakrikt. Det är rimmad lammbringa som tillagats ihop med björkpinnar, egentligen ångkokt, men det finns olika varianter. Här är ett recept
Desserten var däremot en tysk specialitet med ägglikör i botten och så varvat frukt och bär och överst ett lager müsli. Mäktigt och smarrigt och ovanligt.
Vi var alltså ett gäng på återseende, med just återseendets hela glädje, himla kul var det och lite stimmigt när alla pratade och skrattade samtidigt. Tre nationaliteter representerade; svensk, norsk och tysk, sammanlagt åtta personer. Jodå vi fick plats på Tjärnshaget.
Kommentarer
Postat av: Hanneles paradis på Hisingen
Rotmos är gott!
Svar:
Inga Magnusson
Trackback