(MP) ute och seglar

Rimligen är (MP) ute och seglar igen i den här artikeln. Man  ljuger,  medvetet eller inte, om statistik när det gäller invandrare. Man menar att regeringen underlättar för (SD) genom att skylla dåliga skolresultat och hög arbetslöshet på invandringen utan att ha statistiska belägg för det.
 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/regeringen-krattar-manegen-for-sd_7788196.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15998351.ab
http://www.dn.se/nyheter/politik/uttalanden-som-mp-anser-vara-felaktiga-och-missvisande
 
Men det finns, i den internationalla elevundersökningen PIRLS som gjorts  i Sverige, ett samband mellan lägre skolresultat  och  att elever är utlandsfödda eller  har båda föräldrarna utlandsfödda.  Detta statistiska samband finns kvar även om man justerar för hemmets resurser, som man uttrycker det. Med andra ord så kan man tänka sig att det har inte enbart att göra med att de invandrade skulle vara ur olika aspekter "fattigare" än genomsnittssvensken utan med andra faktorer, möjligen med språksvårigheter. Men man avstår i Skolverkets rapport   från att analysera detta resultat, vilket kan tyckas märkligt. Ett för laddat resultat?  Man gör ju bland annat en stor affär av att flickor presterar bättre än pojkar.
http://www.skolverket.se/om-skolverket/publicerat/visa-enskild-publikation?_xurl_=http%3A%2F%2Fwww5.skolverket.se%2Fwtpub%2Fws%2Fskolbok%2Fwpubext%2Ftrycksak%2FRecord%3Fk%3D2941
 
Jag har inga exempel, men utgår ifrån att det finns statistik som säger att arbetslösheten är högre bland nyanlända till Sverige än bland genomsnittet här födda. Det vore i alla fall högst rimligt att det är svårt att få ett jobb om man nyss kommit  hit och inte kan språket.
 
Om någon krattar i manegen för (SD) så är det (MP) när man hanterar fakta i sammanhanget så vårdslöst. Självklart ska Sverige ta emot så många skyddssökande  människor som vi kan erbjuda ett anständigt liv, men det är inte juste att bjuda in fler än vi kan ta hand om bra. Vi ska samtidigt klara av vård, omsorg och skola för hela befolkningen.  På sikt finns säkert fördelar med invandring men för nyanlända så är kostnaderna höga och de måste fördelas mellan stat och kommun på ett bättre sätt än nu.
 
Sen kan man fascineras av hur samordnat och stort detta slås upp i samtliga stora media. Och i samma veva presenteras som av en slump att Miljöpartiets språkrör nu träder i tjänst igen efter årsskiftet. Luktar välorganiserad  reklamkampanj av journalistkåren som  till väldigt stor del röstar på just (MP) ?
 

Kommentarer
Postat av: Olof Andersson

Nix, finns väldigt lite fördelar med invandringen, nackdelarna överväger brutalt även på längre sikt, oavsett vad för aspekter man lägger in i det. Vare sig man tittar på ekonomin, socialt eller psykosocialt så visar studier att resultatet är negativt. Men man har varit duktiga på att lura i folk att det skulle vara positivt.

Svar: Jag har inte sett några studier på iinvandringens effekt på lång sikt. Jag har bara en grundläggande värdering med mig att olika är bra, det stimulerar. Med invandring kan vi tillföras nya idéer och nya tankar.
Min son som jobbat i USA i 7 år med spelutveckling, stod som invandrare när han kom tillbaka till Sverige, liksom de flesta av hans arbetskamrater på Dice, Sveriges största speltillverkare. Vi har osvenska religioner o medborgarskap i nära bekantskapskrets och i familjen, det är berikande o stimulerande för oss alla. Men jag har åsikter om den svenska flyktinginvandringen, den måste regleras och diskuteras bättre i alla politiska partier. Det går inte att lägga locket på.
Inga Magnusson

2012-12-30 @ 12:11:49
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Bra anlys som vanligt !

Svar: Tackar, det var vänligt sagt, speciellt det där "som vanligt"!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback