Moebraga

Min favvohäst får vara ute på dagarna och få frisk luft. Det är inte min häst förstås, det är svågerns, Gunnars. Moa har varit en ovanligt charmig häst sedan hon var en liten fölunge. Jag är rädd för hästar och brukar inte fastna för någon så där, men detta är en speciell häst.  I Rolands släkt finns en gen för hästintresse tror jag, ;-)många sysslar med travhästar, mycket kallblod.  Och intresset har fördelat sig bland både kvinnor och män.  Här i  Nordmarken är det många som har häst, det finns en tradition sedan den tiden man körde mycket i skogen med sina hästar.  På helgerna kappkörde man på sjöisarna med sina arbetshästar.  Sen blev det travbana byggd i Årjäng och man var inte längre beroende av is. Travsporten i Sverige sägs ha börjat här.På travmuseet i Årjäng finns en del berättat om detta.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Hästar är mäktiga djur, men jag vill inte att dom nosar mig i nacken! ;)

Postat av: Josephine

Fin! :-) Min morfar red mycket när han var ung (han var officer) men mormor menade att de bets därfram, sparkades där bak och var obekväma på mitten...

Svar: Jag håller med mormor din av hela mitt hjärta. Vi hade en granne som var inne på samma linje; hästar är farliga i bägga ändar.
Inga Magnusson

2012-12-10 @ 16:17:03
URL: http://giraffen197.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback