Laxen

 
Först laxen.
Vi passade på att äta på Brogärdet en dag eftersom en av sönerna bor där med familj. Vi fick plats allihop, söner med familj + trevliga vänner till dem; Jimmy och Kaori (stavning osäker!).  Jag gjorde lax, ja eller rättare sagt forell från Västersil, som vi fått av goda vänner. Jag testade ett nytt recept och det var suveränt;
Med skinnet på, ej filéead, utan kryddor, ingen folie, men fylld med persilja, i ugnen 100 grader en dryg timme med en lax på närmare kilot.
 
Alltså den var jättegod, alla smaker kvar i fisken, saftig i köttet - inget rann ut, skinnet skyddade. Och den smakade salt ändå. Till den gjorde jag hollandaisesås förstås, en grönsallad och tjejerna wookade grönsaker, kokt potatis förstås. Detta måste jag testa igen. Hoppas Västersillaxarna överlever till nästa år.
 
Kortet under är återigen från fina ungar i vänskapskretsen och deras familjer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback