Julmottagning i Karlstad!

Lunchen på Alfies, bredvid Munken, blev en trevlig tillställning som vi tjuvstartade med några stycken från Årjäng, glad och uppsluppen med god mat.  Man kan alltså, om man är vankelmodig,  beställa en liten bit av tre kötträtter, vilket jag gjorde förstås; oxfilé, fläskfilé och kyckling med olika såser. Sen gick vi till julmottagningen på residenset hos  landshövdingeparet för att mingla  med glögg, kaffe och godis, inte minst praliner.
 
 Utsikten från den stora våningen där vi minglade runt.  Huset  är gammalt och mycket vackert. Elis i Taserud lär ha önskat att få vara med när det skulle bli auktion här! ;-)
 
Riktigt vackra rum fick vi umgås i, med fin konst på väggarna och trevligt umgänge med bekanta och obekanta från hela Värmland. Välkomponerat och fint ihopkommet av värdparet, både när det gäller förtäring och gäster. Det var inte alls stelt utan avslappnat oavsett om man hamnade i prat med kända eller okända. Uppskattningsvis kände jag så där 14 - 15 personer  av den här rätt stora församlingen från hela länet.
 
Carl Filip var inte med men han har i alla fall en egen vrå i det här huset. Och det finns speciella skäl till det förstås, han är hertig av Värmland.
Och en "gammal" bekant, vackra, goda o glada  lilla Elin fick vi träffa också!
På bilden i trappen däruppe så antar jag att Roland berättade om Taserudsstaken, att den egentligen härstammar från Blomskog och inte alls från Taserud. I trappan hänger porträtt av alla landshövdingarna som Värmland haft.

Kommentarer
Postat av: Herta

Jaha nu vet vi,.

Postat av: Mia

Ser ut som god mat (än en gång)! Bra att du berättade om varför Carl Philips foto fanns där, jag funderade faktiskt på varför....

Svar: CF har alltså en viss hemorträtt här i vårt län, en stuga vid en skidbacke har han visst också.
Inga Magnusson

2012-12-17 @ 22:25:13
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback