Hot mot allemansrätten ...

... är då inte den dom som ger rätt att ta ut avgift för preparerade skidspår. Att upprätthålla  skidspår med spårmaskin och eventuell ljusanläggning kostar pengar, både i investeringar och löpande underhåll. Det är inte gratis att köpa in maskiner och sätta upp ljusledning. De som ska köra maskinerna och sköta om det hela vill (oftast!)  ha ersättning för sitt arbete. Det känns ganska självklart att man får ta ut en avgift av dem som vill utnyttja ett sådant spår. Något hot mot allemansrätten kan denna spårläggning knappast  utgöra. Den som inte vill betala för att åka i ett preparerat spår kan självklart utan inskränkning åka / gå gratis i naturen bredvid spåret. Jag förstår inte alls landstingsrådets (FP) upprörda reaktion och hot om ny lagstiftning.
http://www.dn.se/debatt/dom-om-skidsparsavgift-hot-mot-allemansratten
 
(Inlägget "Glögg med tillbehör" nedan är uppdaterat med bilder!)
 
 

Kommentarer
Postat av: annechristines/bustanten

Kikar in för att önska dig inga en riktigt
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Postat av: Ailas

Bra inlägg, håller helt med dig! Än har inte skidorna kommit fram här; får se... om så kommer att ske!

Önskar dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT 2013!

2012-12-23 @ 10:16:04
URL: http://ailasblogg.blogspot.se
Postat av: Veiken

Det är en självklarhet att man ska respektera andras arbete och att man SKA vara vid sidan om spåren om man inte vill betala! Allemansrätten innebär inte att alle man har rätt till allting utan urskiljning! GOD JUL önskar jag dig!

2012-12-23 @ 11:10:52
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Znogge

Klart att det kostar. Som att besöka en idrottsanläggning i det fria!

Ha en fin lillejulafton!

2012-12-23 @ 11:27:44
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Trolda

Önskar Er en riktigt GOD JUL!!! =D

Trolda - julkramar! =D

2012-12-23 @ 20:32:26
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Anonym

God jul och gott nytt år!

Spåret går delvis i naturreservat. Självklart ska det vara gratis och självklart är det ett stort hot mot allemansrätten!

Svar: Jag har svårt att se varför man inte kan gå bredvid spåret om man nu inte vill betala en avgift för att unyttja ett preparerat spår. Detta är enbart ett utslag av naturfascism, lika lite ett hot mot allemansrätten som rätten att bygga vägar och järnvägar och hus genom landskapet.
Inga Magnusson

2012-12-24 @ 00:00:59
Postat av: Lennart Carlstedt

Naturfascism -puh! Om man inte vill pulsa i meterdjup snö måste man alltså betala för att åka skidor i ett naturreservat??

Svar: Ja, exakt! I den bästa av världar så finns det någon högre makt som betalar för den här typen av investeringar utan att få något mer igen än tacksamma tankar från de åkande,. Men i realiteten så vill de som satsar pengar här få en del tillbaka, skattepengar kan ju inte finansiera alla såna här anläggningar.
Inga Magnusson

2012-12-24 @ 23:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback