Diskutera flyktingmottagningen ...

... vågar i alla fall en politiker fast han inte hör till SD. Inte en dag för tidigt. Staffan Danielsson ( C). Hoppas att fler repar mod, tar ton och ifrågasätter. Sverige ska självklart vara ett öppet land och vi ska ge skydd till så många flyktingar  som vi kan ta emot på ett bra sätt. Men det blir helt fel att lämna över alla tyckanden i det här ämnet till SD med motivet att alla synpunkter styrs av mörksens makter.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-behover-se-over-regler-for-invandring_7709304.svd

Kommentarer
Postat av: frikadellen

Åh det är så svår fråga det där!

Men det måste finnas en saklig diskussion som inte inbegriper den misstänksamhet mot islam, andra kulturer, eventuella dubbla lojaliteter i dubbla medborgarskap som SD strösslar sina invandrarfientliga argument med. Det måste finnas diskussioner ur rena nationalekonomiska perspektiv där man fortfarande tycker att folk som faktiskt bor i Sverige, sedan generationer tillbaka eller nyinflyttade får vara som de vill (inom lagliga regler så klart)

Postat av: Inga M

Ja, det går att diskutera flyktingmottagningen utan att vara rasist eller främlingsfientlig. Vi måste vänja oss vid det och träna på att vara sakliga utan att släppa in fördomar.

2012-12-02 @ 21:53:15
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Inger E(norah4you)

Själv sa jag redan för 20 år sedan när vi diskuterade Nord-Sydproblemet att det varken är en lösning för individen eller ens möjligt på sikt att tala för öppna gränser. Det är i de enskilda länderna och i grannregioner vi når bäst resultat om vi hjälper till t.ex. i ökad utsträckning i flyktingläger.

Vi måste ha klart för oss en sak. Det är inte gratis att ta sig till Sverige. Antingen får de som kommer betala stora summor eller så står de i skuld till de som smugglat hit dem. De som mest behöver vår hjälp, och där skall vi enligt mitt förmenande vara generösare, är de som lever i flyktingläger år efter år under hot och våld.

Vi måste anpassa våra invandringslagar till andra länder inom EU:s. Det går inte att ha öppna dörrens politik eller svängdörrspolitik när många äldre, sjuka har det svårt och antalet hemlösa ökar. Någon gång måste även Sverige inse sina begränsningar och att Sverige inte nödvändigtvis är det rätta svaret på alla böner.

Svar: Det finns en uppenbar risk att man slår upp dörrarna till verklig främlingsfientlighet och rasism om de etablerade partierna inte tar problemen med flyktingmottagningen på allvar och tillåter att de diskuteras. Det är politiska beslut som alla andra och måste kunna granskas, inte bara av SD.
Inga Magnusson

2012-12-03 @ 06:04:02
URL: http://norah4you.wordpress.com
Postat av: Mia

Jag instämmer i att frågan behöver diskuteras av alla. Inte enbart utifrån sitt eget tyckande, utan ta med massor med olika aspekter, t.ex ekonomiska och humanistiska tankar måste finnas med. Sedan brukar jag tänka på hur skulle vi vilja ha det om vi drevs iväg som flyktingar av t.ex ekologiska faktorer. Det är så lätt att sitta i trygga hem och tryggt land och bara se problem. Jag menar inte att alla människor ska kunna komma hit, men jag hoppas att vi i i-världen inte ska gå emot ett alltför egoistiskt tänkande och rädsla för allt som verkar litet "konstigt". Dagens svenska samhälle går allt mer åt att värna sitt egna, skita i grannen.... har vi verkligen blivit så sinnade? Det är inte ens 100 år sedan 1930-talets depression, arbetslöshet och verkligt svåra tider för svenskarna...

Svar: Jag menar att de människor som vi erbjuder skydd i vårt land ska kunna få ett bra omhändertagande och en värdig tillvaro, både för vuxna och barn. Då blir det fel om vi tar emot så många att vi inte har råd med att ordna bra liv för dem. De riskerar att bli ett trasproletariat boende i fattiga förorter utan jobb och med noll framtid för barnen, med en helt annan standard än vi andra har. Förutom att det leder till personliga tragedier så kan ett samhälle som ser ut så drabbas av svåra slitningar.
Inga Magnusson

2012-12-03 @ 10:37:37
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback