Aha ...

... det var därifrån det kom, förslaget inom (C) till fri invandring! Jag undrade just vem som hittat på detta opinionsmässiga stolpskott, detta politiska självmordsattentat.
 
Det ante mig att ursprunget var i ungdomsrörelsen, typ studentorganisationen och hbt-rörelsen som är stark i (C) sedan Carlgrens tid. Ï  ungdomsförbunden i alla partier,  florerar ibland renodlat ideologiska och gudabenådade idéer som ger en  stjärna i himlen men knappast något väljarstöd. I de flesta fall så slipas såna här utopier, som fri invandring för att befolka glesbygden, av lite mot verkligheten innan de når den vuxna organisationen och får därmed en mer undanskymd plats.  Men inte i dagens Centerparti, här letas desperat nya hugskott av den falang som för tillfället har ockuperat partiet med tankar som inte alls rimmar med traditionell centerpolitik och som skrämmer bort kärnväljarna och som lämnar en massa människor i Sverige utan politiska företrädare på central nivå.
 
Nu har förslaget till idéprogram  i (c)  blivit ett tacksamt slagträ för medier i att  hjälpa till med partiets sakta insomnande på riksnivå. I landets kommuner finns fortfarande en massa kloka centerpartister som är duktiga på att klara av en god ekonomisk hushållning paralllellt med utveckling.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ny-rysk-lag-far-oss-att-vilja-oppna-granserna_7785256.svd
http://www.expressen.se/nyheter/m-vill-skarpa-krav-pa-anhoriginvandringen/

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

I landets kommuner finns många kloka politiker oavsett partifärg skulle jag vilja säga. Ofta glömmer man att de flesta politiker är fritidspolitiker som jobbar och sliter för att förverkliga sina idéer.

Fri invandring låter utopiskt. Men generösare regler när det t ex gäller anhöriginvandring vore nog bra. Men så länge Billström sitter vid makten lär det inte bli någon ändring. En känslokallare person får man leta efter.

Visst tar vi emot många flyktingar men t ed Turkiet och Jordanien tar mu emot mångdubbelt fler. Vi ser gärna allt ur den europeiska ankdammens perspektiv - världen är större än så och vår eurocentrism är ganska stor. Själva ordet europa betyder faktiskt solnedgång. Och ordet Asien betyder soluppgång. Symboliskt kan man tycka...

Svar: Nej, anhöriginvandringen måste ses över, den är stor i förhållande till annan invandring och sker idag på alldeles för lösa grunder, det är för lätt att bluffa. Den invandringen ger inte heller några statliga pengar till kommunerna för nyanlända, så som flyktinginvandringen. Det innebär att kommuner som redan har det tufft med att klara av skolgång, bostäder, jobb och försörjningsstöd till vanlig invandring får bära en stor börda med anhöriginvandringen därtill utan att det följer statliga pengar med.
Huruvida Billström är känslokall kan jag inte uttala mig om, jag antar att han försöker föra en saklig politisk debatt och där hör inte alltid känsloyttringar hemma.

Jo, en del utomeuropeiska länder tar emot fler flyktingar än Sverige. Men gör de det verkligen frivilligt? Det går ju inte att hägna in ett lands gränser, flyktingar tar sig in olagligt utan tillstånd. Och om jag inte är felunderrättad så lever flyktingarna där mer eller mindre i läger, vill vi ha det så?

Sen kan jag bara hålla med om att det kan vara i Asien som "soluppgången" sker. Det är länder som Kina som växer ekonomiskt som stormakt, medan USA och Europa balanserar på konkursens brant.
Inga Magnusson

2012-12-30 @ 00:00:54
Postat av: Gubben

GOTT NYTT ÅR!

När nu alla människor ska ha samma rätt till den svenska världfärden hoppas jag att det även gäller en pensionär som jag!

Svar: Jamen självklart!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback