Agenda

Tiden bara går och går och fort  nu före jul!
Igår tisdag var det heldag i Karlstad med diverse julklappsbestyr medan gubben var på något möte. Bra kombo!  Gubbar är inte så mycket att ha i sån shopping. Kanske är de helt enkelt olämpliga i all shopping. ;-)
 
Idag onsdag lång jobbdag och jag ska ha med nåt till vårt arbetslags fika för kollegorna. För länge sedan hette just det här traditionella fikat Barbro-kaffe tror jag och då var det kollega Barbro som fixade, hon gillade sånt och bakade fantastiskt. Vi var inte så många då i kollegiet, lägre lärartäthet överlag och ingen förskola + fritis. Sen när Barbro slutade så döptes det om till Luciakaffe tror jag och numera heter det nog ingenting, men finns kvar i alla fall.  Vi vårdar våra traditioner.
 
Fredag  julbordsäting  på dagen och  vilt-äting på kvällen hos goda vänner.
 
Söndag eftermiddag är vi bjudna på julmottagning  i ett  högtidligare sammanhang i Karlstad. Nytt för mig och spännande. Jag som har noll klädintresse är  skärrad för vad jag ska ha på mig förstås, som alltid vid såna tillfällen. Får väl försöka konferera med andra som varit på detta förut och som ska med i år i igen. Jag tror att vi är några från Årjäng som ska på samma tillställning, men jag är lite osäker på vilka.
 
Nästa vecka börjar barn och barnbarn droppa in för julfirande, åtminstone om SJ har några tåg kvar som går. Den 26:e är det hockey + mat, FBK - Linköping om jag minns rätt.
 
Sen funderar jag på Timss och Pirls, de internationella skolundersökningarna, läser vad de kommit fram till - egentligen. Ja, eller vad de inte kommit fram till, vilket kan var ännu intressantare. Det som refereras i media färgas rejält av Skolverkets analys av resultaten, få journalister sätter sig in i grundmaterielet. Eftersom Skolverket genomsyras av en kritisk inställning till den regering vi har nu, så får man se upp lite med hur internationella undersökningar återges och kommenteras därifrån.  Återkommer till dem - om jag hinner.

Kommentarer
Postat av: Znogge

En intensiv period nu för många. Både på hemmaplan och i jobbet. Men det brukar bli jul ändå!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback