Varning på öl

Öl på Melanders. Det finns en varning att inte gravida ska dricka. Kanske borde vara en varningsbild bredvid på en mullig äldre herre som inte heller borde dricka kalori-rikt öl. ;-)

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Helt rätt!

2012-08-14 @ 23:15:50
Postat av: Mia

Tja, kanske inte så bra för någon att dricka!? Men gott är det förstås!

Postat av: tant Hannele

Öl är gott, gärna mörkt.....

2012-08-15 @ 09:44:22
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Landkrabba

Har sett att de där symbolerna för att man inte ska dricka när man är gravid blir vanligare och vanligare på olika flaskor. Det är väl bra egentligen men synd att det ska behövas. Själv tycker jag att det är nolltolerans under en graviditet. Nio månader är så kort tid. Men jag ser helt klart fram emot julen, då ska jag dricka glögg och äta mögelost. Och gravad lax!

Svar: Aha, man ska numera inte heller äta mögelost (listeria?) o gravad lax (vad är i den?)
Inga Magnusson

2012-08-15 @ 20:32:16
URL: http://landkrabba.blogg.se
Postat av: Landkrabba

Nej, inga opastöriserade ostar och Livsmedelsverket avråder från mögelostar även om dom är pastöriserade på grund av listeria. Gravad och rökt fisk/kött är okej om det är helt nygjort om jag förstått saken rätt, tror att det som kan vara farligt heter toxoplasma eller något liknande. Finns en hel del undantag, vissa saker är okej om det är upphettat, annat om det är fryst. Jag får väl erkänna att jag har rätt dålig koll och blandar ihop det så jag avstår från det som finns med på listan, även om jag förstått att risken för att råka ut för något i Sverige är mikroskopisk.

2012-08-16 @ 10:32:14
URL: http://landkrabba.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback