Ägg lika farligt som rökning?

Universiteten  på väg att bli forskarhotell för företags och myndigheters konsult och marknadsföringsenheter?

Det finns en några år gammal, men fortfarande relevant, undersökning om vart forskningen är på väg i Sverige.

Den är kritisk till att en stor andel av forskarmedel kommer utifrån, inte från universitetet,  och att forskare upplever forskningsuppdraget som en beställning av ett visst resultat, inte en fristående undersökning. Detta kan gälla både från privat företagsverksamhet och  från svenska myndigheter. Vi har sett en hel del av resultatbeställd forskning i Sverige när verk och departement lite desperat försöker finna argument till  stöd för  den katastrofala rovdjurspolitiken.

Universiteten står för varumärket och kan bli ett slags hotell för utifrån försörjda "marknadsförare". Den oberoende forskning blir allt mer sällsynt och idag annonseras direkt efter forskare som kan inte bara sitt jobb utan också kan dra till sig externa forskarmedel.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1316&grupp=9271&artikel=855121  
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15275293.ab
 
Asch, ägg är inte lika farligt som rökning. Det finns annan forskning som visar på att de svenska äggen lär inte vara så kolesterolhöjande och att ägg också innehåller  gott kolestrol som är skyddsmekanism för negativa verkningar av kolesterol. Så man kan gott fortsätta äta ägg.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Rökningen är helt klart skadligare så den avstår jag även fortsättningsvis!

Trevlig söndag!

Postat av: Mia

Bra reflektion!

2012-08-19 @ 13:51:06
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inger Maryissa

Nej, ägg är nog inte farligt att äta som man förr trodde p.g.a kolesterol.
Har också läst att de innehåller också gott kolesterol.
så jag fortsätter med ett stekt ägg varje morgon ,-)

2012-08-19 @ 22:03:02
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Lennart Carlstedt

Rökning är skyskrapan sa en gammal läkare till mig en gång. Dvs som riskfaktor högre än alla andra tillsammans.

Och färska ägg från frigående höns innehåller mycket mindre kolesterol än industriägg!

Svar: Många svenska höns är ju frigående, kanske därför lägre kolesterol. Undersökningen som refereras till i tidningen är ju gjord på andra sidan Atlanten.
Inga Magnusson

2012-08-21 @ 23:29:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback