Packmopedturnén i Svensbyn

Packmopedturnén
Vi var på Packmopedturnéns sista föreställning i Svensbyn. De drar vidare till Klässbol fredag och sedan till sist Västra Ämtervik. Göran Samuelsson lägger ner den nu och showen i Västra  Ämtervik blir den sista. Totta finns inte med längre, Plura saknades, Dregen o fru som varit med ett par år var inte heller med i år. Med var Göran Samuelsson förstås som är Packmopedturnéns pappa samt Moneybrother Anders, Anna Stadling, Patrik Isaksson, Mats Ronander och några till. Artisterna tar sig alltså runt Värmland på packmoped mellan spelningarna, alldeles på riktigt. Det måste vara en speciell upplevelse. Himla synd att de slutar är det, den här föreställningen har vi sett fram emot varje år.
 
Vi cyklade till Svensbyn, som så många andra gjorde, och hade tänkt cykla hem också men fick åka snålskjuts i regnet med granne  Kenneth
 
Helt ärligt så var första avdelningen av årets föreställning lite loj och mest sorgesam, det ville inte tända riktigt. Kanske vädrets fel mer än musikernas. Det går inte ens att applådera ordentligt  inne i en regnkokong, det hörs i alla fall inte lika bra. Regnet kanske inte var ´värst heller men att sitta insvept i regnkläder så lång tid känns som att sitta i ett våtvarmt omslag, svetten rinner. Det öste ner och blev inte bättre förrän en bit in i andra halvan. Då blev det mer fart på musiken också, men då hade vi redan gett upp och gått till Anders o Annelie som bor bredvid och lyssnade därifrån under terasstaket. Enligt de som var med så blev det ordentligt ös på slutet och den sista halvtimmen ska ha varit magisk. Blev kanske inte publikrekord, ca 900 sålda biljetter allt som allt. Synd med vädret, det lovades uppehåll innan. Trots allt är detta en folkfest med bra musik!
 
Scenen vid hembygdsgården är väldigt snygg och rejält tilltagen. Det kan framöver också bli  konserter som drar hit publik, så som den här. Det funkar ledigt med 1000 pers sittande på egna medhavda stolar.
 
Vi glädjer oss över att ha en hembygdsförening som ordnar så mycket för Sillerud. Det är många som är med och hjälper till runt såna här stora arrangemang. Nu var det förutom hembygdsföreningen också Idé och hantverk och Tjolitta. En av eldsjälarna är förstås Rikard, lanthandlare, speleman, glädjespridare, kontaktperson och inspiratör. Sillerud har hamnat på nöjeskartan som en plats att räkna med och sponsorer anmäler sig numera frivilligt.
 
Scenbygget har engagerat många också. Sommarens målningsarbeten har flera deltagit i. Bildhuggare Leif har jobbat flitigt och resultatet är fint.
 
http://www.packmopedsturne.se/files/index.php?action=
 
Senare under dagen kommer fler bilder från Osloresan.

Kommentarer
Postat av: Åsa P

Vi såg konserten på Café August och jag har precis samma känsla som du, det tände aldrig riktigt till, duktiga och välspelande/sjungande artister, visst, men inte lika bra som andra år... Alltså var det nog inte bara på grund av regnet, för vi hade en strålande fin kväll!

2012-08-03 @ 20:08:22
Postat av: Inga Magnusson

Åsa P: Ok, då var det alltså inte bara vi som uppfattade det så. Vi funderade på om det var Plura som fattades i stämningen. Eller om det handlade om det inte helt lyckade mellansnacket hos en del artister. Dålig kontakt med publiken att försöka med allsång utan att ha erfarenhet av hur man åstadkommer bra sådan. Det funkar inte att få folk att i hällregn sjunga med i nåt som de inte alls kan förut.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback