Ledig dag onsdag...

.. fick det bli den här veckan. Sen blir det ledig tisdag och torsdag framöver. Jag har alltså trappat ner ytterligare och ska nu bara jobba 60 procent det här läsåret. Tränar på att bli pensionär, en del av oss är ju tröga och behöver lång lärotid ;-). Jag kommer alltså att jobba ännu  mindre och måste lämna ytterligare några arbetsuppgifter till andra. Det är en sorgeprocess vid varje nedtrappning eftersom jag gillar mina elever och mit jobb. Samtidigt inser jag att jag behöver mer och mer vila mellan varven för att orka göra ett bra jobb när jag väl jobbar.  
 
Det blir en dag på altanen tillsammans med boken jag köpte på Sven-Harrys, om museet och hans liv. Jag har börjat läsa lite och den är rätt fascinerande, ett människoöde på flera sätt. Rent yrkesmässigt kan jag förundras över att han, liksom en del andra människor, beskriver sina skolmässiga tillkortakommanden; dyslexi och adha, som en positiv drivkraft i vuxenlivet. Så är det säkert för många, den här extra energin i  självvalda aktiviteter och förmågan att tänka självständigt i egna banor kan bli en tillgång.  Det är mest i skolan som dyslexi o adhd ställer till bekymmer.
 
Som kuriositet kan nämnas att Anna Wahlgren är hans syster och Felicia alltså hans systerdotter.
http://www.dn.se/kultur-noje/maria-schottenius-vi-presenterar-oss-med-vart-hem-pralar-och-pryder-oss-med-det

Kommentarer
Postat av: Trolda

Det låter väldigt sunt att trappa ner lite då och då, även om du nu verkligen gillar ditt jobb. Med vila i kroppen o knoppen kan du ju dessutom ge MER till dina kära elever och således uppskattas ännu mer för den du nu är. :)

Trolda - kram =D

Postat av: Herta

Det låter skönt att kunna trappa ner även om jag förstår att det är mycket vånda bakom. Hoppas nu att dessa dagar kommer att bli riktigt bra för dej.

2012-08-15 @ 21:18:25
URL: http://www.hertabloggen.blogg.sew
Postat av: Lena

Så klokt av dig att gradvis få balans mellan jobb och total frihet.

Svar: Lena, jo det är bra träning för mig som låtit jobbet bli en så viktig del av mitt liv.
Inga Magnusson

2012-08-18 @ 20:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback