Kvällspromenad måndag.

Granar är så snygga träd. Det här står i Guttarbol. Jag antar att det är värdelöst ur skogsbrukssynpunkt¨med så många grova grenar, kallas kanske varg,  men himla vackert ändå.
 
Bilden under är ett rådjur som sticker upp i veteåkern vid  Elgtån. På långt håll ser man bara som en liten klyka.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Det var en häftig gran. Ja rådjuren behöver inte mycket för att dom inte ska synas. OK när dom är ute på åkern men ibland kan dom dölja sig ganska nära vägbanan i högt gräs.

Postat av: tant Hannele

såna granar har vi inte på Hisingen

2012-08-28 @ 12:26:07
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Mia

Granar är vackra när de är så gröna som den som du visar är. Alltför många barrträd har döda partier. När jag ser skadade träd fylls jag med massor av frågor och litet sorgsenhet.

2012-08-28 @ 12:27:52
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Suss

Det var längesedan jag var hos dig och läste, inte av ointresse, bara tidsbrist. Så kommer jag in mitt i det allra finaste du visat på länge och då menar jag definitivt INTE granen. Jag gillar inte granar. Naturligtvis lilla Bill som har så fint namn, förutom att han är helt igenom underbar! Grattis till farmors- och farfarsskapet och hälsa föräldrarna också!

Svar: Tackar! Jo han är så fin och vi är glada att ha fått rå om dem nu snart ett par veckor. På torsdag kör jag dem till tåget i Hallsberg, kvällståg vid 6-tiden. Då kommer det svåra avskedet, vi gruvar oss redan.
Inga Magnusson

2012-08-28 @ 19:55:31
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Granskogarna här i Halland är ju tyvärr mest i form av granåkrar. Vi har ju också lågt ph så därför är det nog bättre med lövträd. De har också grunt rotsystem vilket är bedrövligt när stormar likt Gudrun och Per sveper fram.

Men vi har fantastiskt vckra bokskogar! Det har ni inte i Värmland...

Svar: Det ska nog vara tätare mellan träden och så tanigare grenar om det ska bli bra virke och den typen av tät skog är populärt tillhåll för djur som vill ha skydd, så som rådjur. Har de sedan ett hygge att gå ut och beta i i närheten och en trevlig vall så är det en fin miljö för dem,
Det finns allt lite bok här också, bl.a. i Prästeparken som jag åker förbi varje dag. Men inte så fint som längre söderut.
Inga Magnusson

2012-08-28 @ 23:25:53
Postat av: Inger Maryissa

Så mysiga foton från din kvällspromenad, och så sött det ser ut med rådjuret som kikar fram på åkern.
ha en fin helg

2012-08-31 @ 22:00:46
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback