Hanna Fahl ...

... har skrivit en rolig och skarpsynt krönika. Visst blir man orolig när departement börjar studera kommunikation hos delfinerna i Kolmården! ;-).  Nya piruetter på departementsnivå är väl inte vad vi behöver?
http://www.dn.se/kultur-noje/hana-fahl-ar-svenska-departementsanstallda-en-del-av-delfinernas-plan-att-ta-ove  

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Nog är det farligt när man förmånskligar djuren. Alla djur är fantastiska att studera men man kan ju injte lägga moraliska aspekter på deras beteende. Men vem minns inte kurserna i primalskrik?

"Människan är det enda djur som kan rodna - och har anledning att göra det". (Mark Twain)

Svar: Man kan ju fnissa åt Mark Twains kommentar, men jag tycker nog att han har fel; delfiner som våldtar och som plågar småhajar borde nog ha anledning att rodna också i så fall. ;-)
Inga Magnusson

2012-08-18 @ 23:30:55
Postat av: Lennart Carlstedt

Ibland dröjer det så länge när man ska skicka ett inlägg att jag klickar en gång till - och då blir det dubbelt. Ber om ursäkt för detta!

Nja, våldtäkt är väl en mänsklig handling? Liksom att "plåga" andra. Djur har ju aldrig något ont uppsåt, dvs de har ju ingen mänsklig moral. Människan däremot kan ju välja sina handlingar och bör nog ha anledning att rodna. Krig, miljöförstöring, tortyr, våldtäkter mm mm. Men vi kan ju också välja det goda.

Svar: Synd att kommenterandet fungerar dåligt på flera bloggar just nu
Inga Magnusson

2012-08-19 @ 22:58:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback