Fördomar om Stockholm

Jag har fördomar om Stockholm förstås och de handlar bl.a. om att staden skulle vara en ovänlig plats för barn med mycket trafik och buller och trängsel. Jo, visst finns det, men överraskande nog så upptäckte jag nu att det  finns otroligt mycket mitt inne i Stockholm som är välordnat för barn. Inom bara några minuters promenadavstånd från sonfamiljens bostad  så ligger flera fina parker; Spökparken, Observatorielunden, Vasaparken och Tegnerparken (heter kanske Tegnerlunden?) Här går vi genom Tegner som har jättefint ordnat med stora grönområden för picknic och solning och vila, samt bad för små barn. Många barnfamiljer höll till där när vi passerade en solig dag under besöket nu, men jag vill inte ta bilder på badande barn och lägga ut på nätet
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Jag erinrar mig en titel av Gunnar Brusewitz: Stockholm - staden på landet. Mycket träffande. Inte helt ovanligt att se en havsörn över Stockholms slott..Trots att jag är göteborgare så tycker jag Stockholm är vackert.

2012-08-13 @ 23:10:53
Postat av: Freedomtravel

Många har de fördomarna, och kanske blir det lätt så om man hamnar på Drottninggatan... Men det finns ju massor av fina, gröna och lugna platser i Stockholm också! Roligt att ni fick chansen att upptäcka det!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback