Flanera i vackert väder!

Flanerande är en höjdpunkt i stadsbesök och vi fick två fantastiskt fina dagar i Oslo med solsken och värme.
Det är mycket vattendekorationer i staden och det går att bada i en del av dem, vilket vi kunde se att barn utnyttjade. Nedan är några bilder från stadslivet. Vi hade vackert väder, varmt var det.
 
Det blev en fika på Egon, krogen som vi åt en suverän löksoppa på för många år sedan med Snarkilsvänner. Det finns alltså mattillfällen som man kommer ihåg hela livet och löksoppan på Egon är ett sånt.
 
Olov Thon verkar ha sitt högkvarter i en pampig byggnad mitt på Karl Johan och hans hotell dyker upp här och där i staden. Han är en känd och viktig person i Årjäng med nya köpcentra för gränshandel och en hel del andra investeringar, omtyckt för sin anspråkslösa framtoning, lite lik Kamprad så. Han tar tricken och har omodern hytta på fjället.
 
Shopping blev det inte så mycket, priserna ligger lite högt i Oslo, bara en tröja på Designforum. Men det kostar inget att titta. Vid Akers brygge finns mycket vackert i butikerna och vackra lägenheter att se på utifrån och fantisera om priserna. En hel del verkar kosta från 10 miljoner och uppåt.
 
 
I Oslo finns tydligen ett slags cykelambulans. Man åker tydligen omkring med någon sorts hjärt-lungräddningsutrustning och kan rädda liv snabbt. Cykel kommer fortare fram än bilambulans i stadstrafik.
 
De här levande statyerna såg vi en hel del av, kul inslag. Den här matade duvor som satt på honom.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Ni verkar ha haft en underbar dag i Oslo. Som du nämner så är det bara priserna som är lite väl höga. Men det är ju detta att svenska kronan är så låg mot den norska som gör att gränshandeln blomstrar.

Postat av: Veiken

Oh, OSLO. Det var många år sedan vi var där. När jag var liten var vi där ofta. Min farfar var norrman, så det var naturligt att åka dit. Ha det gott!

2012-08-01 @ 19:32:08
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Hannele på Hisingen

Fina bilder, jag har inte varit i Oslo sedan 1968....

2012-08-01 @ 20:27:15
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: mormor Hannele

(svärson är norsk medborgare)

2012-08-01 @ 20:27:56
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback