Färsk potatis, sill och nubbe!

Färsk potatis hör ju försommaren till, men gubben hade i förbifarten bara slängt ner några grodda knölar i en sandhög och nu var de färdiga. Jättefin färskpotatis i augusti!
 
Tillsammans med en oerhört fin kväll så växte planerna, i går kväll fredag,  snabbt fram för en båttur + äting.
 
Det blev kokning av potatis hemma, packa ner den  i folielager i en plasthink med lock för att hålla sig varm, ta med sill ( tonfisk till mig), seterrömme som vi köpte vid Oslobesöket istället för gräddfil, dill, (gräslöken glömde vi!), marinerad skivad fläskfilé för grillning, bernaisesås, melon, en skvätt vin o Ramlösa till mig istället för nubbe som jag inte dricker och öl till gubben.
 
Alltsammans packades in i Busterbåten och så drog vi iväg ut till Axel och Moniques brygga. Där var det lugnt och vacker solnedgång. Det blir precis bredvid nya huset  med fint kvällssolsläge. Naturligtvis ringde vi och bjöd husägarna också men de var i Oslo med gäster från Frankrike. Men vi var välkomna att använda deras brygga!
 
Himlen bjöd på en fantastisk solnedgång som var ett fyrverkeri, hela tiden skiftande i färg och form. Märkligast av allt var en "extrasol" som utecklades en bit till höger om solen. Den ändrade sig kontinuerligt, blev större mindre och flammade i regnbågens färger.
 
 
 
 
 
Vid 10-tiden åkte vi hem igen och det var ändå så här ljust. Vi hade kaffe med men hade glömt pralinerna hemma så vi tog det hemma på altanen istället. Vädret såg ut att kunna slå om till regn rätt snabbt men det var fortsatt varmt och skönt.

Kommentarer
Postat av: Herta

Men så praktiska ni är, bjuda in er till goda vänners brygga där kvällssolen lyser fint:)

Postat av: Freedomtravel

Härliga bilder! För vår del blev det också nubbe i helgen, men då blev det Skåne...

2012-08-19 @ 20:31:14
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback