Bankrån i Töcksfors ...

... vid gränsen i Årjängs kommun har det varit idag på morgonen, det är väl fem mil härifrån. Tre tungt beväpnade maskerade män (?) tog sig in i banken och försvann enligt bilden under länken i en vit Volvo som senare hittades oppbränd och sedan jagades en en blå Volvo V70  eller en Avensis. Men i dagsläget kan jag inte turerna runt detta. Det var i alla fall rejält med poliser i Årjäng idag när vi var där, flera patruller och helikopter. Stackars personal som blir utsatta för detta. Banken har kristeam som sätter in direkt och jobbar i flera dagar, det kommer bankpersonal utifrån och hjälper till med det vanliga bankjobbet. Om jag förstår det rätt så var det personal med den här gången som även var med vid det hemska rånet mot flera banker i Årjäng + posten för några år sedan. Swedbank är en av få banker som har kvar kontanthanteringen, undrar om det bidragit till detta. Och om man slutar med det nu. Risken finns att ingen enda bank vill ta emot kontanter längre. Hur gör man då med sina pengar?
http://www.nwt.se/arjang/article1149199.ece
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stor-polisjakt-efter-bankranare_7402498.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/stor-polisjakt-efter-bankranare
 
Polisens presstalesman Leif Hultman säger att ett stort område  är avspärrat och man är säkra på att rånarna befinner sig inne i det och att man ska leta på "varenda jävla grusväg". Hmmm... när kommer de förbi här tro o letar på våran "jävla grusväg"?
Asch, jag tror rånarna  har bytt bil igen. Det står en mörkblå V70 bil på Icas parkering i Årjäng, en med mörktonade rutor bak så man inte ska kunna se automatvapnen och de blå säckarna ;-))) Jag borde förstås ha tagit numret men för en gångs skulle så missade jag det. (Anne! här är det på riktigt!)

Kommentarer
Postat av: Pillan

Bara hoppas de vet var varenda j-la grusväg är. Helikoptern åkte över Töcksfors hörde jag när jag satt på min systers altan nu em. Jag var i Töcksfors på lite ärenden.

Svar: Jag vi får tro att det går bra i så fall. När det letades efter den försvunna prästen förra vintern så var det dålig koll på var grusvägarna var och inte tog man hjälp av snöplogkörare eller skogshuggare heller. Sen kan man fundera över varför i all världen bankrånarna skulle välja att vara kvar i Årjängsområdet när det finns hundratals vägar ut, måste rimligen vara omöjligt att bevaka alla dem och gränsen till Norge är ett stenkast bort.
Inga Magnusson

2012-08-07 @ 17:43:15
Postat av: Znogge

Det är en sorglig utveckling att man inte kan handha kontanter längre av säkerhetsskäl. En sorglig utveckling som några har skapat. Men jag förstår att man inte vill ta några risker. Jag menar för var det inga som helst problem med kontanter på bussar och annat. Jag undrar varför det har blivit så här?

Svar: Antingen så har brottsligheten ökat, eller polisens resurser för övervakning minskat, eller vi har blivit mer allmänt omoraliska och struntar i rätt och fel, eller så tjänar bankerna inte på småkunder / småsparare / smålånare och vill bli av med dem. Kontantkunderna kanske är en ekonomisk belastning för bankerna. De vill hellre behålla alla våra pengar ett par dagar varje månad i samband med överföringar av löner, pensioner, utlandsbetalningar. Det är ju enorma arbetsfria inkomster. Typ. Eller sånt som går att spekulera sig till via automatiska korridorer i aktiemarknaden, eller i optioner om det går back i systemet. På något sätt så tjänar bankerna en massa pengar på våra pengar, men på de vi inte har i handen.
Inga Magnusson

Postat av: Annika

Nämen fy vad vidrigt att få vara med om nåt sånt. Nä risken finns ju att ingen bank vill hantera pengar längre som du skriver. Vad är det som händer?

2012-08-07 @ 20:07:16
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Lena

Pengar i madrassen? Som förr i tiden?

Hörde att polisen, som letade efter den försvunne dansken i fjällen, inte kontaktat den norska polisen, trots att det bara är en knapp dagsmarsh till gränsen.Kanske fanns där heller ingen dj-a grusväg att leta längs?

Undrar vilken skola de gått i?

2012-08-07 @ 21:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback