Äntligen ...

.... kommer nu forskningsresultatet som jag väntat ett helt liv på: DET ÄR BRA ATT ÄTA CHOKLAD!
Risken för stroke minskar rejält om man äter choklad. Dessutom har forskningen en viss trovärdighet, den är inte gjord av godisindustrin utan av oberoende forskningsinstitut. (Sen får man väl hoppas  att forskningen verkligen bekostats av de här instituten så att de inte bara används som "namnhotell" för bidragsgivare som vill ha fram vissa resultat!).
 http://www.svd.se/mat-och-vin/mjolkchoklad-skyddar-mot-stroke_7458620.svd
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/choklad-minskar-risken-for-stroke
Hur som helst så fortsätter jag att mumsa praliner och nu med lite mer gott samvete än förut!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vissa forskningsresultat måste man bara ta fasta på :D

Postat av: Ehva

Aha! :) Nu blir jag glad. Men det var väl mörk choklad de menade, typ 70% och uppåt? I och för sig är det ju den som är den godaste!

Svar: Nja, det gick bra med mjölkchoklad också men man får äta mer då.
Inga Magnusson

2012-08-30 @ 21:56:59
URL: http://www.expertlampor.se
Postat av: Anonym

Och nu är det också nyttigt att äta ljus choklad! Tyvärr är det väl inte så nyttigt med socker...

2012-08-30 @ 23:24:24
Postat av: TT

Ja, då behöver man inte ha ågren för det frossandet! När jag tänker efter gillade syrran inte choklad och hon fick ju stroke...

2012-08-31 @ 21:35:48
URL: http://tyratok.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

jo, det låter ju toppen att choklad minskar risken för stroke
ofta brukar jag vara skeptiskt mot olika forskningsresultat eftersom de ofta ändras genom åren.
men stämmer detta så är det ju bara trevligt :-)

2012-08-31 @ 22:03:27
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback