Påskafton med traditioner ...

... har vi till en del.

Påsklunch med svärmor och i år var  dotter och barnbarn hemma också.

Sen kom en ström av påskkärringar och kastade påskebrev som man gör här, en teckning med påskmotiv, vikt till ett litet paket med godis i. Kärringarna ska bjudas på godis i sin tur. Helst ska de jagas också runt huset. Här nedan en liten bildkavalkad av dem som kom idag. En bild blev inget, slut i minneskortet som vanligt. De är så charmiga och så himla kul att de kom allihop. För våra barnbarn som inte känner till såna här traditioner var det fantastiskt spännande att lura bakom dörren och springa fram och haffa dem och få påskbrev. Isak klämde fingrarna i dörren men det var inte så farligt, gjorde ont först men blev inget allvarligt, det gick fort över.


Roland och Moses o Isak åkte till Årjäng på förmiddagen för att köpa smällare. Det var också lite okänt och spännande, det är nog mest här som traditionen med brasor och fyrverkerier är stark. Några smälldes av ute vid huset mitt på dagen. Resten i Snarkil på kvällen vid brasan. Och det var en påskbrasa som heter duga. Man passade på att elda upp ett litet hus!
Sen kom avslutet med smällare. Vi var ganska många vid brasan av Snarkils befolkning i olika generationer, både bofasta och tillresta. Hann inte räkna men kanske så där 50 - 60 personer.

Kommentarer
Postat av: anne

Tur att du förklarade, jag trodde först de planerat brasans läge litet illa...

Postat av: Marie

Så trevlig med både eld och fyrverkeri. Vi har absolut inte något sådant. Skulle egentligen vara trevligare att göra så och skippa Valborg istället. Valborg har ju ändå bara utvecklats till eländets natt här i Stockholmstrakten.Din kamera tar verkligen fina bilder! De är väldigt skarpa även när du lägger ut dem här på bloggen. Påskkärringarna var VÄLDIGT fina. :-)

2012-04-09 @ 08:41:40
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback