Introduktionsår för nya lärare ...

... där en mentor = erfaren lärarkollega finns med som stöd, är viktigt. Ett godkänt introduktionsår är också ett villkor för att få lärarlegitimation. Men det tycks inte ha fungerat i många kommuner. Undrar hur det är hos oss i Årjäng? Jag vet inte. Och jag har inte haft anledning att ta reda på det.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/larare-gar-miste-om-introduktionsaret_6988801.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/problem-infor-lararlegitimation

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag fick aldrig någon riktig mentor, det hade nog varit skönt att få en sådan. Jag fick i och för sig en person jag kunde vända mig till om jag hade några frågor, men vi hade aldrig riktigt tid att prata med. Det blev arbetslaget som blev "drabbat" men vi överlevde allihop. :-)

Postat av: Lena

Du kan bli en utmärkt mentor! Men först måste kanske skolan bli statlig och då är du nog pensionär. Fattiga kommuner, som sparar på skolan, har vi ju läst om.

2012-04-12 @ 09:35:34
Postat av: Gunnel

Tror inte att det är så i många kommuner. Tyvärr sparas det in på mycket i skolan, och jag begriper inte hur beslutsfattarna tänker där. Bara se hur dåligt det är med datorer i skolorna. De flesta har en egen mobil de surfar på, men i skolan ska ibland en hel klass samsas om en endaste dator. Skrämmande!

2012-04-12 @ 11:56:30
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback