30 grader i februari ...

... är ett av få teveprogram som vi sett lite mer systematiskt, inte alla avsnitt men nog de flesta. Och det verkar många andra också ha gjort.  Undrar varför? Kan bero på:

- Rollen som Majlis är fascinerande, hustrun gör uppror mot ett liv i förtryck och faktiskt tar kål på sin man
Hoppas hon inte är död utan kommer tillbaka i kommande avsnitt. Majlis - rollen spelas också helt suveränt av en duktig skådespelerska som jag inte kommer ihåg namnet på. Och att man visar en handikappad människa som är elak och otacksam är ovanligt. Det hör till våra vanligaste diskrimineringar att den som har ett funktionshinder av något slag alltid måste vara god och glad och framför allt tacksam.

- Glenn som känns som urtypen för ivrigt thaituristande män; ett stort hjärta, sköra förhoppningar och så den där klumpigheten som behöver lite promille för bli hanterlig. 

-  Kajsa som är en strokedrabbad och "förbjudet" ansvarslös mamma, omhändertagen av sina stackars döttrar.

- Thailandsmiljön är ju exotisk förstås och inbjuder till nya vinklingar.

Det är människor som visas upp i hela sin  bräcklighet, men som ändå vågar leva sina drömmar. Kanske är det det som är fascinerande med rollfigurerna; att vara svag men ändå hålla fast vid sin dröm.
http://www.expressen.se/noje/sa-gar-det-sen-i-30-grader-i-februari/
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article14652046.ab

Nu är serien slut och det är tveksamt om den kommer tillbaka med fortsättning. Den har varit dyr att göra och produktionsbolaget måste sälja den till fler om det ska bli ekonomi på att göra fler avsnitt. Det är bara att hålla tummarna att Tyskland köper. Jag tror att den skulle bli succé där också. Tyskarna folkvandrar också till Thailand.


Kommentarer
Postat av: Herta

Neej ush, jag orkar inte med denna programserie. Jag är ju kvällsledig nu för tiden.

Postat av: Gunvor

Ja, usch! Varför bry sig om dom där!

2012-04-14 @ 10:35:49
URL: http://svenska.iedior.se/#home

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback