Stackars lille Jazz!

Han var hos veterinären idag med sin onda framtass. Det hade blivit en varböld i trampdynan och han hade väldigt ont. Veterinären tog bort varet, gjorde rent, bandagerade och gav honom pencillinspruta. Nu ska han fortsätta äta tabletter. Han har haft jätteont och ligger nu bara still. Jag tror att medicinen är lugnande och smärtstillande. Lite bekymrad är jag förstås att han inte druckit vatten heller sedan klockan 12 idag och nu är klockan 21.00 på kvällen. Och att han legat på samma sätt i flera timmar utan att vilja försöka resa sig. Han tittar upp och viftar lite på svansen när jag snossar med honom.  
Nu kommer snart Roland hem och får ta över sjukvården.

Uppdaterat  kl 21.30 Så fort Jazz hörde Rolands bil långt nere i vägen så reste han sig upp och kunde plötsligt gå på tassen utan smärta och ville ur och kissa. Sen när Roland gett honom mat åt han med god aptit. Det är hopp om livet alltså.(Kanske borde Roland också ha fått något lugnande utskrivet till sig. :-D. Efter den här långa transportsträckan som sommarhalvåret utgör för hans del så har alltså jaktsäsongen startat och han han har ingen hund att jaga med. Det trampas oroligt omkring i abstinens!)

Kommentarer
Postat av: Selma

Hoppas att han redan piggnat till. Det är så sorgligt med sjuka djur. Vi hade en hund som mamma hällde i svag druvsockerlösning med tesked för att han bara låg så där och vägrade dricka. Man vill ju att de får i sig vätska i alla fall. Förmodligen piggar han väl på sig rätt fort av penicillinet tänker/hoppas jag.

Postat av: Zarah

Abstinens kan man få av olika saker. Av jakt blir jag aldrig beroende av, men utan dator ger mig abstinens... :-)

2011-09-12 @ 11:24:01
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Lena

Jazz är helt klart husses hund! Nu får kanske Oskar en chans att komma till skogen? Och du kan försiktigt koppelpromenera med Jazz på onsdag.

2011-09-12 @ 13:53:52
Postat av: sylvia arthursson

Stakars Jazz kan du ge honom en godbit från mig.Roland behöver en STOR Whisky för nerverna.

2011-09-12 @ 18:32:47
Postat av: Inger Maryissa

Stackars vovve som gjort sig illa i tassen

Men skönt att han piggnade till sedan och reste sig och även åt med god aptit

ja, när djuren äter...det är ett tecken på att de mår bra / bättre

2011-09-12 @ 22:10:25
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Suss

När djuren är sjuka önskar man att de kunde tala om hur de mår. De har en förmåga att se hur lidande ut som helst och bete sig som de är nära döden. Förmodligen vilar de maximalt på ren instinkt. Läste lite högre upp att han är duktig och kan ta av bandaget själv också.....!

2011-09-13 @ 11:45:11
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: TT

Men lille plutten då. Typiskt hundar, så var Smilla också, när husse kom då kunde man nästan stå på huvudet av glädje.

Hoppas han kryar sej snabbt!

2011-09-13 @ 20:14:55
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Trolda

Åh vad skönt han "piggat på sig" det lilla livet! :) Lite extra kramar också från husse så är han nog fit for fight igen ;-) Det är det värtsa med att ha djur tycker jag, när de blir sjuka och senare gamla...Trolda - kramar =D

2011-09-14 @ 21:20:20
URL: http://trolda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback