"Relationer, ramar & respekt"


Nu har den kommit, boken om hur lärare skapar studiero i klassrummet. Det är Hasse Hedström som har skrivit den. Han har besökt några klasser, intervjuat lärare och elever om hur man medvetet arbetar för att få det vardagliga skolarbetet att fungera med lugn och ro. Det är inte så mycket forskat på detta med klassrumsklimat.  Skolforskningen som sådan är ju liten till omfånget och det som görs handlar ofta inte direkt om skolarbetet i praktiken. Detta är nu inte en forskningsrapport men visar några exempel i olika skolformer. Ett av kapitlen är från Silbodalskolan i Årjäng och  den sista klass jag jobbade i som klasslärare. Hasse var alltså här  för ett och ett halvt år sedan. Det tar tid att skriva en bok. Jag har inte hunnit läsa om de andra skolorna än, men det ska bli spännande.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Låter väldigt intressant. Viktigt dessutom. Väldigt viktigt!

Postat av: Suss

Mycket intressant kan jag tycka och väldigt märkligt att forskningen på detta område är så liten. Det ska bli intressant att se om vi får någon information om den här på skolan. Det kanske blir jag som får ta upp det, för jag tycker det känns som en viktig bok.

2011-09-20 @ 10:55:09
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Veiken

Vilken bra idé att skriva om lärares OCH elevers arbetsmiljö. Hoppas den är lika bra som titeln lovar!....

2011-09-20 @ 16:54:37
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Inga Magnusson

Alla: Det här är ett viktigt område. Kanske det allra viktigaste i svensk skola. Det finns forskning på området och det säger att elever och lärare upplever detta som det främsta bekymret i svensk skola just nu; klassrumsklimatet och arbetsron och tryggheten. Ändå finns väldigt lite forskat på de områdena. Märkligt!

2011-09-20 @ 18:15:57
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback