Mest riskfria sättet att döda ...

... en medmänniska är fortfarande att supa sig ordentligt full, sätta sig i en bil och köra ihjäl vederbörande. Två månaders fängelse kan det ge och förmodligen har det mesta av den tiden redan avtjänats under häktningstiden. Det som i lagens mening kallas överlagt mord / dråp kan däremot ge många års fängelse på riksanstalt. Då har mordet / dråpet genomförts utan bil.  För mig är skillnaden i själva gärningen hårfin och borde ge straff som liknar varandra, men lagen tycker annorlunda.

Jag har skrivit om det orimliga i detta förut och det fortgår tydligen. Undrar när någon ska inse det absurda i det hela och ändra lagstiftningen. För antagligen är det hos lagstiftaren bristerna finns, inte hos dömande domstolar.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-manader-for-dodskrock-i-fyllan

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Många lagar är helt obegripliga. Lite sunt förnuft bland lagstiftarna hade nog inte skadat. Trevlig helg

Postat av: Zarah

Att köra ihjäl någon under alkoholrus ger alldeles för lågt straff, det tycker även jag. Trots det så ser jag en skillnad i planerade mord, att med berått mod skjuta ihjäl någon osv. Dråp i hastigt mod ger lägre straff än överlagt mord.Tar man i beaktande att alkoholism är en sjukdom blir det här än mer komplicerat. Psykisk sjukdom gör att människor kan få mildare domar, eller t.o.m vård.Med andra ord tycker jag det är en komplicerad fråga! Vad är rätt och vad är fel?

2011-09-23 @ 11:26:23
URL: http://verandan.svenskablogg.se/
Postat av: Lena

Det är inte första gången detta sker. Att vara berusad borde inte vara förmildrande. Många dråpare, med kniv och annat som tillhygge, är påverkade av sprit eller knark. Bil kan också vara ett väl så effektivt mordvapen, men det betraktas tydligen inte så i lagstiftningen.2011-09-23 @ 20:33:51
Postat av: diana

Rent kränkande med så låga straff. Fyllekörare borde omedelbart få indraget kort, beslagtagen bil och ett kännbart fängelsestraff.

2011-09-23 @ 23:27:05
URL: http://metrobloggen.se/diana

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback