"Göra en Terje" ...

... har redan blivit synonymt med att fejka bilder. Tänk vilken resa, att gå från ära och berömmelse till att bli den som ger ett ansikte åt fuskfotografiet! Han fråntas inte heller Naturvårdsverkets pris, vilket torde lägga en skugga över det som institution. De  som fått och kommer att få priset kanske inte riktigt uppskattar att förknippas med Terje. Efter ett sånt avslöjande hade det enda rätta varit att Terje själv hade lämnat tillbaka utmärkelsen och priset.

Och han hade inte mod nog att gå ut med erkännandet själv, hans fru fick göra det! Det känns som en äkta ynkrygg!

Och jag får väl erkänna att jag är arg för att han ifrågasatte Gunnar Glöersens kritik och dömde ut hans kunskaper om naturfoto. Gunnar är en vän här i familjen och hans kunskaper om djur och natur är värda all respekt. När han gick ut och sa att detta inte kunde vara möjligt, man kan inte få så många tillfällen att fotografera vilda lodjur under så kort tid och på de här platserna, då trodde vi absolut på honom. Han skulle aldrig säga så om han inte var absolut säker. Gunnar har tillbringat så många timmar i skogen och säger att han har duktiga och tålmodiga naturfotografer som sina idoler. Men inte de som fuskar.

Till allt annat elände så var tydligen en del av djurbilderna inte ens Terjes egna utan stulna på nätet, nu är han polisanmäld.

http://settern.wordpress.com/2011/09/05/naturfotografen-som-fuskade-sa-har-gjorde-han/
http://www.dn.se/kultur-noje/behaller-utmarkelsen-arets-fotograf--tills-vidare

Kommentarer
Postat av: Veiken

Tänk att en duktig fotograf skitnar ner sig på det viset. Feg dessutom som inte kunde erkänna själv, utan lät sin fru göra det..... Tur att han har en fru som tar sådana smällar!

Postat av: anne

Men så pinsamt!!! Och så klumpigt! Om han nu trodde han skulle klara sig utan att bli påkommen så borde han varit mer noggrann.Tönt!

2011-09-07 @ 21:14:28
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag tror inte jag skulle klara att fuska så och då menar jag inte bara rent tekniskt. Skammen att bli påkommen känns som så mycket större än äran för eventuella priser och uppdrag.

2011-09-08 @ 08:31:42
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback