Dagens kyckling

Det blev kyckling idag, det var ett tag sedan. Jag gjorde en variation på ett gammalt recept;


Skär först bort allt som liknar fett och senor och blod, skär upp kycklingbröstet längs med, lägger in en skiva kassler (borde ha varit salami), en sträng tomatpuré (borde ha varit soltorkade tomater), hackad vitlök rätt mycket, timjankvistar, fetaostärningar (soja till mig), kryddar förstås med salt och vitpeppar, viker ihop och rullar så in det hela i en baconskiva. Jag gjorde några med två skivor men det räcker med en. Helst ska man bryna det här i panna först ett par minuter och så ner i form och in i ugnen på så där 200 grader i en halvtimme - tre kvart. Men jag hann inte bryna dem utan lade direkt i formen och penslade istället mot slutet med soja, det ger den fina färgen man vill ha och bra smak också.

Av skyn som blev gjorde jag en vanlig sås. Den blev i och för sig väldigt god, men kanske hade den i sig smakstarka kycklingen matchats bättre av en kall len sås, typ bearnaise eller någon på gräddfilbas.

Till detta serverades ris och potatis och varm majs.

Kommentarer
Postat av: Zarah

Det både ser och låter som mycket gott, onekligen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback