Tessan i Expressenartikel ...

... blir det endera dagen. Jag menar alltså Tessan som kommenterar här ibland och som jobbar på Broms café här i Årjäng. Hon har gått ner många kilo och mår jättebra med LCHF-diet, Låg kolhydrat och hög fett. Tidningen har varit hos henne och tagit bilder och skrivit idag, så det kommer snart. Det måste vi få läsa om!
http://tessanslchf.blogspot.com/ 

Kommentarer
Postat av: Selma

Men det är ju så vansinnigt gott med bröd... SUCK!

Postat av: Suss

Tar de bilder invärtes i kroppen också? Jag har ingen aning, men det känns som den här fettdieten inte är så där jättehälsosam för kärl och hjärta? Ge mig gärna fakta från en som inte är hängiven LCHF:are, för sådana har jag gott om i släkten!

2011-10-18 @ 14:49:29
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Tessan

Suss; Jag har själv inte testat mina värden men ska snart göra en fullständig hälsokontroll. De flesta som jag vet om som har levt med LCHF under mer än ett år har sänkt sitt blodsocker, det onda kolesterolet (totalkolesterolet går oftast upp),blodtryck och triglycerider i blodet. Jag har till och med googlat om folk som har fått katastrofala värden av LCHF och knappt hittat några. De som jag har hittat har varit rejält hjärt och kärlsjuka ifrån start.

Nu ska inte jag komma och säga att LCHF är ofarligt för jag är varken doktor eller vetenskapsman men om alla visste hur tveksamma studier vår skräck för mättat fett bygger sig på så skulle nog inte så många tveka att dra ner på kolhydraterna och istället äta naturlig mat istället för processade råvaror och lightprodukter. Jag har i alla fall fått ett väldigt bra liv efter att ha börjat med LCHF. Jag är smal, jag är alltid superpigg, har aldrig gaser i magen och jag är i princip aldrig sjuk (vilket jag oftast var hela vinterhalvåret innan jag började med LCHF). Det går inte ens att jämföra min kropp med hur det var innan.

Varför får så många världen över typ2diabetes och hjärt och kärlsjukdomar som följd om vi nu har ätit så himla bra de senaste 30 åren? Vi äter mer och mer lightprodukter,fibrer och "nyttiga" grejer men dessa sjukdomar har ökat lavinartat. Jag tror stenhårt på att det finns ett samband. Det är ok att inte alla gör det men jag vill bara klargöra att jag inte gör detta enbart för att bli av med övervikt utan just för att slippa diabetes och hjärt och kärlsjukdomar som halva min släkt faktiskt har dött i förtid av.Selma: Ja jag käkade minst fem mackor om dagen men bröd är faktiskt det jag minst saknar bortsett från vinterpotatis. Färskpotatis är en annan femma;))

2011-10-18 @ 22:51:59
URL: http://tessanslchf.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback