Österrikisk delikatessbricka ...

... fick vi av senaste gästerna.


Någon bra bild av det hela gick inte att få eftersom jag numera inte har ett fungerande internet på samma dator som bildhanteringen. Synd för det var himla dekorativt, gjort av en utbildad kock, med svensk mamma och österrikisk ´pappa. Men det var i alla fall flera sorters hemgjord Gemskorv, hemrökt skinka, ett par olika blandningar av ister med rökt fläsk i, ett par olika ostsorter, tunnskivad lök, ett par goda ostsorter, skarpa pepperoni och som pricken över i riven pepparrot över skinkan. Detta med riven pepparrot måste jag testa i fler såna här sammanhang. Det var himla gott. Till detta hade vi olika sorters bröd. Vi åt i fredags och fick med oss resterna hem så de räckte till en omgång efter jakten i lördags också, till alla som var med och några till.  Tack för det!

Då jagade vi i Lihaget söder om oss, några stycken. Jag gick med Oskar, det var premiärdagen. Vi gick genom hela haget från öster till väster utan att hitta ett enda spår. Till slut gav jag upp, det var 20 grader varmt och jag flöt av svett , får hålla med Daniel Ligné som skrev att det är onödigt exotiskt att jaga i sådan värme. Dessutom var jag svårt attackerad av älgflugor och tyckte att de kröp på hela kroppen, vilket de också gjorde. Tre vandrande fästingar hade jag också lyckats hitta innan de satte sig fast.

Men när jag gick hem och ut på åkern närmast oss så stod de där och betade i lugn och ro, get med tre killingar. Jag släppte Oskar och fortsatte hem för sanering. Han jagade ett par timmar på geten men de kom inte inom skjutbart avstånd för någon. Det var Oskars första jaktdag för säsongen men han skötte sig fint och verkar ha god kondition ändå.


Kommentarer
Postat av: Selma

Pepparrot får man för sällan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback