Odd Nerdrum ...

... ställer ut i Sollentuna på Edsviks konsthallar! Nu är det inte längre frågan om jag kommer till Stockholm under hösten, utan när. Detta måste ses, tydligen nya målningar med som jag inte sett förut. Utställningen pågår till 31 december.
http://www.svd.se/kultur/konst/rorande-mote-med-aldrandet_6564997.svd
http://www.svd.se/kultur/den-allvarlige-malaren_6438394.svd
http://www.svd.se/kultur/odd-nerdrum-konstkritiker-ar-som-usas-soldater_6512688.svd

Kommentarer
Postat av: Börje

Utställningen är sevärd fast själv är jag lite splittrad när det gäller Nerdrum. Måleriet och tekniken är i sig värt att se. Motiven gör mig däremot oftast lite nedstämd, och det är förstås inte så konstigt eftersom ångest verkar vara drivkraften till allt han målat.Det som fascinerar mig mest är konstkritikerkårens reaktioner. Det började som du vet vid Figurationsutställningen på Edsvik för några år sedan. Den kritiker av Nerdrumutställningen jag läst hittills som verkar kunna hålla sig neutral och göra sitt jobb att skriva om konsten och inget annat är Anna Brodow Inzaina på SvD.Det är annars både märkligt och lite kul att traditionellt måleri numera verkar vara det enda som kan provocera vissa kritiker.Det vore kul att få läsa om dina intryck av utställningen.

Postat av: anne

Han är rätt intressant även om jag föredrar att slippa se somligt i självporträttsväg... ;)

2011-10-21 @ 20:50:04
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: May Flodström

Den ska jag se under barnvaktsveckan i Stockholm + några andra exv Moderna museét och även de 3 stora mästarna på Nationalmuseum.

2011-10-22 @ 21:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback