"Någon vill skada mig" ...

... säger Juholt i samband med att han avslöjats som bidragsfuskare. Hmmm, det tror jag inte behövs. Den saken klarar han av så bra själv.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13753513.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13754292.ab

Den här affären kommer väl att ha sin gång, som alla andra skandaler. Irriterande är det dock att inse att kvinnor och män hanteras så olika när sånt här händer. Kvinnor döms hårdare och tvingas ofta gråtande lämna arenan i ensamhet, medan männen sitter kvar med ett triumferande leende i mungipan, uppbackade av "gänget". Nu menar jag inte att Mona Sahlin borde ha fått stanna kvar efter Tobleroneaffären, men jämförelsen blir så slående. Är det media tro som ligger bakom detta? Eller partiet? Eller är vårt allmänna rättstänkande olika, vi ställer högre krav på kvinnor än på män?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article13748571.ab

Kommentarer
Postat av: Selma

Jag har så svårt för bristande moral och känsla för mitt och ditt. Speciellt när det handlar om gemensamma pengar. Jag blir så ilsk! Vi jaga folk i sjukförsäkringssystemen, härom året var de boende på gruppbostad som skulle betala tillbaka hundratusentals kronor av sin ynkliga pension trots att deras gode män inte alls hållit det hemligt alls hur de bodde osv.Det är för lite moral och för mycket moralism. Det är för lite moral och för mycket stelbent regelkollande.

Postat av: Znogge

Var och en sin lyckas smed. Vissa saker får man som vuxen faktiskt ansvara för själv.

2011-10-10 @ 08:36:00
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Inga Magnusson

Selma: Det tog ett tag för mig att förstå vad Du menade var skillnaden mellan moral och moralism. Moral är det som känns rätt inne i var och en av oss medan moralism är retoriken som förespråkar en viss moral men som inte har förankring i personen eller personerna. Kan bara instämma. I ljuset av att "småfolket" (anställda och småföretagare) i landet jagas med blåslampa för minsta förséelse så hoppas jag ärligt att Juholt får lämna sin post. Det duger inte för oss att hävda att vi inte har känt till en regel om vi missat något.Och om man nu har en månadsinkomst på 140.000 kr så finns inga ursäkter för missar. Då har man till och med råd att leja någon som håller basic ordning på den privata ekonomin.Znogge: Ja, var och en är ansvarig för sin ekonomi, det låter illa när Håkan J. säger att han betalar tillbaka pengarna för att kvällstidningarna vill det, inte för att han insett att han gjort fel när han låtit skattebetalarna betala för hans boende.

2011-10-10 @ 13:03:54
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gunvor

Hoppas han blir kvar! Det här blir roligare för varje dag... ;-)

2011-10-10 @ 14:35:57
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Gunnel

Jag tror definitivt att kvinnor döms hårdare än män när de fifflar. Alla borde få ta ansvar för sina handlingar, och har man en topposition inom politiken är det väl självklart att man lever och följer lagarna så som man anser att andra ska göra. Finns ingen anledning att dalta med människor som fuskar och kommer med så genomskinliga ursäkter. Ha en fin måndag.

2011-10-10 @ 17:24:38
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Veiken

Stackars Juholt, någon vill åt honom och han hade ingen aaaning om de regler som finns. Hur kan man bli så missförstådd?

Dessutom är jag helt övertygad om att kvinnor straffas mycket hårdare än män om det går åt pipsvängen. Vi som är av honkön måste vara dubbelt så bra för att värderas lika.....

NU fick du i gång mig! :)

2011-10-10 @ 19:09:45
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Lena

Klantskalle! Hur skulle det se ut med en så ohederlig människa som statsminister? "Allt ditt är mitt" tycks vara parollen bland topparna inom S.

Att Mona hade en spelberoende man att försörja var en sak, Juholts sambo är t.o.m. dömd för bedrägeri.

2011-10-10 @ 20:38:19
Postat av: Inger Maryissa

Jo, det är trist att kvinnor och män hanteras olika när sådant här händer

Samtidigt så tycker jag att det Juholt gjort är värre än Mona Sahlins toblerone

Vi får se vad som händer med detta....

2011-10-11 @ 21:54:11
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Jakob

Jo, det drev som har drabbat Juholt är ju en västanfläkt mot det drev som drabbar kvinnor.När ni slutar att tycka synd om er själva och sluta se er som offer, först då kommer någon ta er på allvar.

2011-10-16 @ 09:55:50
Postat av: Jakob

@MaryIssaVi kanske skulle rekapitulera vad Mona gjorde.Hon använde ett tjänstekreditkort för privata inköp för 53 174 kr. Samtidigt framkom också uppgifter om svartbetalad dagmamma, en obetald TV-licensavgift och 98 obetalda parkeringsböter av vilka 32 hade gått till kronofogden för indrivning, samt en obetald cykel hon köpt till sin dotter. Under den tid hon tog "time out" startade hon ett företag som gick i konkurs efter blått 2 år. Konkursen förorsakades enbart av att hon tog ut för mycket i lön, eftersom hon uppenbarligen trodde att bruttointäkterna skulle räcka mycket längre än de gör med de skatter och sociala avgifter som hennes parti sett till att vi har. Och som inte detta var nog så hade hon en obetald restskatt på 30.000 kronor hamnar hos kronofogden år 2000, trots att Sahlin tyckte det var häftigt att betala skatt.Det är svårt att se att någon med normal begåvning kan sköta saker sämre än Sahlin gjorde. Det är också svårt att se att hon dömdes hårdare för att hon är kvinna med dessa systematiska felgärningar.

2011-10-16 @ 11:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback