Juholt smugglade ...

... tryckpressar för att stödja fackförening i det stängda Polen när han var 18 år har han sagt i intervjuer. Och han ska ha ertappats och suttit anhållen ett par ruggiga dygn. Men det  var kanske också en liten rövarhistoria. Jag undrar om Juholts partiledarskap tål ytterligare en lögn / friserad halvsanning. Tidningen Expressen och Resumé har letat efter någon som kan bekräfta Juholts uppgifter om den här hjältemodiga insatsen med Palme som förebild, men inte lyckats hitta någon. Det tickar på och Håkan Juholt framträder allt mer som en teflonman, ständigt road och skämtande trots maximalt oflyt och ett antal pinsamma avslöjanden. Men hur förtroendeingivande han än vid första anblicken kan verka, så mal numera i bakhuvudet på mig; menar han detta, eller kommer han att byta åsikt i morgon. Han är ju, för att ta hans egna ord, väldigt ostrukturerad och hipp som happ.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hard-men-ohederlig_6547609.svd
http://www.dn.se/nyheter/politik/ledande-socialdemokrater-vill-att-juholt-avgar
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/juholts-ord-utan-kraft
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/juholts-korrigering-ifragasatts_6547527.svd

Kanske är han lika okänslig för reaktionerna inifrån partiet som
 utifrån media? I så fall undrar man hur den moraliska kompassen fungerar? Hur är karln funtad egentligen? Jag får inte ihop bilden av honom. Hur som helst ett spännande drama inför våra ögon, som forna tiders gladiatorspel. Frågan kanske närmar sig ett "när" han måste lämna jobbet, inte "om". Och pressen tjänar stora pengar på ständigt nya avslöjanden. Och som sagt, så länge han erbjuds att uttala sig men avstår så kan man vinkla som man vill.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2589713/juholts-smuggelresor-under-lupp
http://www.resume.se/nyheter/2011/10/12/ingen-minns-juholts-polska/
http://www.dn.se/kultur-noje/scen/politiken-ar-ocksa-en-scen

Aftonbladet fortsätter att dra åt snaran runt Juholt, vilket kan tyckas lite absurt med tanke på tidningens ideologiska bas på vänsterkanten. Detta är en märklig cirkus, där mycket ställs på huvudet.  
http://www.aftonbladet.se/ledare/article13772314.ab

 Nu höjs röster inifrån (s) som kräver hans avgång.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2589982/s-toppar-kraver-juholts-avgang

Uppgifterna om när infon om det felaktiga bobidraget kom är motstridiga, inte så lätt för den som ska utreda detta när ord står mot ord.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/motstridigt-om-juholts-bobidrag_6547565.svd

Juholt lär ha tagit emot ersättning för hyrbil samtidigt som han hade privatbil, det betecknas i juridiska termer som trolöshet mot huvudman. Nu radas alla synder upp, många letar med ljus och lykta efter minsta felsteg.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2589764/juholt-fick-ersattning-for-hyrbil-och-privatbil

Kommentarer
Postat av: Lena

Visst är det dramatik både här och där. I älgskogen är det snabba resultat, men runt Juholt drar det plågsamt ut på tiden. Kanske är han som du skriver, en teflonmänniska.

2011-10-13 @ 09:33:21
Postat av: Znogge

Juholt sitter definitivt på pottkanten som det är nu. Om han ska räddas vet jag inte. Frågan är om man kan lita på honom...

Postat av: Eva Bergström Mandl

När jag läser artikeln om Juholts upplevda smugglarresor till Polen, hans svårigheter att skilja sant från falskt, som kommit fram sista veckan i media, hans sätt att uppriktigt berätta i mars 2011 att han är kulbo, för sambo är han ju inte, för han bor ju inte ihop med sin partner. Att han sedan 7 månader senare lika uppriktigt berättar att han varit sambo sedan 2007. Allt detta får mig osökt att associera till termen mytomani. Att ha mytomana drag, innebär ju att du själv tror på det du säger just då till 100 procent, oavsett om det är sant eller falskt. Du blir kränkt när dina påståenden ifrågasätts, pga att de för dig är sanningen. "Jag har inte gjort något fel" är precis det, det handlar om. Personen själv upplever inte att något annat än sanningen sägs. Problemet är att personer med mytomana drag, ju blir totalt opålitliga, då gränsen mellan vad som är sant och falskt har suddats ut och dessutom dränerar de oerhört mycket energi från alla andra personer i dess omgivning, då ingen efter ett tag kan hänga med i personens påstådda sanningar. När väl flertalet kullerbyttor uppdagas blir det dock uppenbart att sanningshalten i vad personen sagt, varierar kraftigt. Personen själv upplever dock en 100 procentig sanningshalt i vad denne säger just då och har därför själv svårt att emotionellt förstå varför andra personer blir så upprörda. Därför påverkas inte denna person heller själv emotionellt i speciellt hög grad, utan fortsätter att gå på som tidigare. För denna verklighet är dennes 100 procentiga upplevda sanning. // Eva

2011-10-13 @ 10:20:55
Postat av: Inga Magnusson

Alla tre: Jo men visst är det nåt skumt med den här mannen. Evas beskrivning av mytomani ligger nära till hands som en del av det hela. Antingen har han en rejäl personlighetsstörning som gör att han faktiskt inte tar till sig den berättigade kritiken utan fortsätter att gå där med ett litet leende i mungipan eller också är han en oerhört skicklig skådespelare som känner djupt under ytan men som lägger på en roll.Jag tror nog på den förra förklaringen, han verkar som Eva skriver, uppriktigt kränkt när någon ifrågasätter hans tvivelaktiga agerande. Och han påverkas inte av att den ena historien efter den andra visar på att han haft noll koll på läget, helt enkelt inte haft kontroll, och att han inte har vanliga moraliska varningsklockor inbyggda i sin person.

2011-10-13 @ 10:34:30
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Trolda

Gillar benämningen "teflonmänniska"! :)Trolda - tjingeling! :)

2011-10-13 @ 11:37:46
URL: http://trolda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback