Juholtaffären ...

... verkar bli avslutad ungefär samtidigt som årets älgjakt. Han sitter kvar mot att han verkligen anstränger sig och åker runt i landet och pratar med medlemmarna och väljarna. Och stramar upp kollen på sin egenadministration. Riksdagens admin-avd. lär också få sin släng av sleven. Det handlade tydligen också oskrivna regler och korkade blanketter, det går ju inte. Men kvar står självklart kravet på en egen inre moralkompass hos alla människor och framför allt hos dem som ska vara ledare.
http://www.dn.se/nyheter/politik/s-valjare-ratt-att-stanna
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tre-socialdemokratiska-ledarskribenter-om-att-hakan-juholt-far-sitta-kvar_6553257.svd
Det är kluvet. Jag blir arg för att det går att bete sig rätt illa och ansvarslöst när man är man och ändå sitta kvar, medan Mona S och andra kvinnor fått  gå för betydligt mindre förseelser.

Samtidigt förstår jag nu att en del av mediedrevet var initierat och påeldat inifrån (s), av fiender i de egna leden, knivar i ryggen alltså. Himla osympatiskt! Sånt borde man klara av internt, inte dra inför offentligheten, det bara späder på politikerförakt.

Falangerna inom (s) har blivit tydligare för en utomstående; det finns en gräsrotsnära falang som mest hämtar företrädare utifrån landsorten och en Stockholmsfalang som är mer mån om att vara storstadscool. Juholt tillhör alltså lantisarna i sammanhanget och lantisar kan jag ju alltid  i princip sympatisera med även om jag inte gillar politiken annars. ;-)

Ett tag framstod Juholt som lite lätt galen när han framhärdade i att se nöjd och säker ut trots allt ovett han fick inifrån och utifrån. Men han kanske visste att han hade starkt stöd och skulle kunna rida ut den här stormen om han agerade klokt. Så ser det ut i efterhand åtminstone.

Alltså som vanligt, det är inte svart eller vitt, utan en gråskala utifrån olika aspekter, men intressant att följa en sån här affär en tid. Först ter det sig rätt obegripligt men så småningom träder mönster fram och en del faller på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback