Juholt = kulbo eller fulbo?

Juholt ville inte kalla sig något av de etablerade uttrycken sambo, iblandbo eller särbo när han blev föreslagen som partiledare, han drog frejdigt till med att han var kulbo istället.

Men nu växer problemen med hans boenden och blir nog allt mindre kul, kanske är han mer av en "fulbo"? Eventuellt borde hans vimsiga uttalanden om det egna boendet ha varit en varningssignal redan då?

Han verkar helt enkelt ha ett grundläggande problem med var han egentligen bor och vem som ska betala. Han lär ha varit på någon resa till Vitryssland som betalades av allmänna medel, som en typ av studieresa. Med på resan och delandes hans boende verkar hans kvinna (jag ger mig inte in på att utreda vilket slags "bo" hon är i sammanhanget) ha varit, han beskriver i alla fall resan i något sammanhang som att han bjuder på semester,  men bidraget reducerades inte utifrån det. Dessutom blev resan kortare än beräknat och pengar borde alltså ha betalats tillbaka.  
http://www.expressen.se/nyheter/1.2587652/dokumenten-visar-redovisning-saknas
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/resan-till-vitryssland-utreds-inte-av-aklagare_6542749.svd

Juholt har oflyt just nu. Vad kommer härnäst? Intressant att se hur långt den extra toleransen för män, nybörjare och timingen räcker. Det ser ut som om reglerna inte är krångligare än att de allra flesta riksdagsledamöterna begriper dem och kan följa dem, vilket i sin tur kan bottna i att regelverket  är rätt logiskt: Jobbutgifter betalar riksdagen och privata utgifter betalar man själv. Det finns dessutom lätt tillgängligt på riksdagens hemsida, föredömligt enkelt formulerat, ingen kanslisvenska,  inga hemligheter.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sa-ska-riksdagsledamoterna-redovisa_6542137.svd
http://www.dn.se/nyheter/politik/de-flesta-kan-riksdagens-regler
http://www.dn.se/nyheter/politik/juholts-logipengar-forsvann

Polisanmälningarna mot Juholt fortsätter att droppa in
http://www.dn.se/nyheter/politik/aklagaren-det-droppar-in-polisanmalningar

Fler krismöten inom (s) och pressen rasar över att Juholt valt att låsa in sig på hemlig ort och förbereda partiledardebatt istället för att svara på frågor. Att  stöta sig med presssen är farligt, det borde någon tala om för Juholt. Dagstidningarna kommer att gå på honom med blåslampa tills han kommer ut från sitt gömsle och ger intervjuer. Så länge han erbjuds att uttala sig om det man skriver men avstår, så är man i princip fria att vinkla precis hur man vill för att fika fler läsare och det gör man förstås. De artiklar som hudflänger Juholt ligger just nu i läsartopp.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2587873/juholts-katastrofsiffror-infran-partiet

Rent juridiskt krävs uppsåt för att fällas och det går nog inte att bevisa, men det kan vara väl så allvarligt om det ser ut som om s-ledaren saknar inre moralisk kompass som någon uttrycker det. Man måste kanske räkna med att inte allt ska regleras utifrån lagar och paragrafer utan basic styras av vanlig anständighet, lika för alla.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-s-ledare-ska-bekampa-rofferi_6541069.svd

På onsdag är Juholt sedan länge inbokad på "Stora Chefsdagen" arrangerad av tidningen Chef att tala om "Lustfyllt ledarskap" dvs hur man håller medarbetarna entusiastiska även i motvind. Det kommer att bli ett välbevakat evenemang kan man tänka.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/juholt-ska-tala-om-lustfyllt-ledarskap

Juholts assistent vidhåller att han informerade om detta redan tidigare men att inget ändrades. Det är alarmerande för hur det hela kommer att utveckla sig. Undrar vad (s) gör med whistleblowers?
http://www.dn.se/nyheter/politik/juholts-assistent-jag-informerade-honom-i-augusti

Kommentarer
Postat av: Selma

Man blir så trött.

Postat av: Kurt

Man tar sig för pannan hur en sådan här veritabel nolla inte bara kan väljas till partiledare, utan också framställa sig som tänkbar framtida Statsminister... (L)ju(g)holt klarade inte ens av att skilja på Libyen och Liberia (kommer ni ihåg de famösa uttalandena om "drogade barnsoldater"), han kan tydligen inte ens sköta de för en tjänsteman eller politiker mest elementära redovisningsuppgifter. Listan på tabbar och tramsigheter är redan efter kort tid för lång för att dras i en sittning...Alliansen framstår allt klarare som det enda realistiska alternativet även i nästa val. Därefter får vi se. Sossarnas i det närmaste kontinuerliga maktinnehav under nästan 3/4 sekel avskräcker. Det är bra med skifte på taburetterna någorlunda regelbundet.

2011-10-11 @ 22:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback