"Hellre fettstund än fruktstund" ...

... skriver en ledarskribent, Johan Ingerö,  i Svd apropå föräldrars anmälan mot kommuner som kräver att barnen ska ha med sig en frukt varje dag. Minsann har inte LCHF fått anhängare på hög nivå. Skribenten menar att det är förödande för barnen att hela skoldagen tvingas genom kolhydratkickar. Det gör dem trötta och sugna på mer sött blask och de kastar sig som "hungriga pirayor" in i kylskåpet efter en skoldag och letar efter saftsoppa och marmelader och dylikt.  För att återigen bli slöa av när insulinet gjort sitt osv.
 
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hellre-fettstund-an-fruktstund_6550791.svd

Kommentarer
Postat av: Herta

Inga: Man får inte slänga ett par plastskidor av den där tjocka plasten från 70-talet. Det är väl därför Ni har Era skidor kvar. Mina hade lånats inom familjen och gått sönder. Frid över deras minne.

Postat av: Znogge

Kanskke läge att ta med en bit salami då!

2011-10-15 @ 10:25:56
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Selma

Ja jösses, men handlade inte ursprungsdiskussionen om huruvida det var en för stor kostnad.

2011-10-15 @ 11:42:09
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Marie

Saker och ting har en tendens att alltid gå för långt...till och med åsikter.

2011-10-15 @ 12:05:51
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Gunnel

Jag förstår inte varför skollunchen har dragits in i detta resonemanget. På den skola jag jobbade hade vi fruktstund eller grönsaksstund på fm. Det förutsattes att föräldrarna hade serverat en ordentlig frukost. Skolmaten är inte på alla skolor så dålig som det skrivs, det vet jag av erfarenhet. De barn som går på Fritids efter skolan får ett rejält mellanmål på em. Tyvärr är det sen inte all föräldrar som lagar middag till barnen på kvällen...(de har ju ätit i skolan). Men skolluncehne ersätter ALDRIG middagen på kvällen. Det är väl ändå föräldrarna som har huvudansvaret för barnen och inte skolan. Är man inte beredd att ställa upppå det, skulle man nog tänkt efter lite innan man skaffade barn.

2011-10-15 @ 15:19:28
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Lena

Verkligen en ny vinkling! Varifrån får ungarna energi under skoldagen? Från fett eller kolhydrater? Båda varianterna tycks det inte vara tal om.

Skummjölk och lättmargarin, saftsoppa och fruktstund i skolan ger ju energikickar och sedan total utmattning, när sockernivån sjunker. Varför är man så rädd för att servera standardmjölk och smör? En prisfråga?

Undrar om sockerkickarna ger humörsvängningar som är svåra att kontrollera för "stökiga" barn? Barnens insulinkurvor liknar nog en berg och dalbana.

2011-10-15 @ 17:29:01
Postat av: soffie

på den skolan som jag jobbar är det mycket bra skolmat å massor av grönsaker + ett veg,alternativ ,kram

2011-10-15 @ 20:10:43
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Tessan

Det ser nog tyvärr väldigt olika ut med skolmatskvaliten runt om i landet är jag rädd. Det stora problemet är den billiga halvfabrikatmaten som är proppad med processade tillsatser och väldigt lite energi. Håller med om att föräldrarna har ansvaret att ge en bra frukost och det är därför jag står och steker bacon eller hamburgare varenda morgon. Mat som man håller sig mätt länge på men det funkar naturligtvis inte en hel skoldag och därför är skollunchend

2011-10-17 @ 00:35:55
URL: http://Tessanslchf.blogspot.com
Postat av: Tessan

Skollunchens kvalité väldigt viktig. Bort med halvfabrikat, margariner, lättmjölk och liknande och laga riktig mat så ska ni se att ungarna äter också eftersom maten smakar så himla mycket bättre dessutom med riktiga råvaror. Då slipper ungarna gå till kiosken och köpa sig snask och bli höga på socker hela eftermiddagarna. Håller fullständigt med att fruktstunden skulle kunna bytas mot annat, i alla fall någon gång i veckan. Frukt är minst lika bra att snabbt höja blodsockret med som godis och ger väldigt lite mättnadskänsla.

2011-10-17 @ 00:42:27
URL: http://Tessanslchf.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback