Elda ...

... kan vara farligt. Om man använder lättflyktiga  hjälpmedel för att få ordentlig fyr på brasan i en spis, öppen spis,  kamin eller för den delen i en öppen eld ute, så kan det bildas ett gasmoln. När man sedan tänder så kan det explodera. Om man befinner sig nära kan man få brännskador förstås. Men om man också, vilket inte är så ovanligt, drar i sig het luft, så kan hela andningssystemet svullna igen och det kan bli problem med syretillförsel. När det i de här fallen har börjat svullna så söver man ner den drabbade i förebyggande syfte och lägger i respirator, för när svullnaden väl hunnit bli rejäl så är det svårt att intubera, om jag fattat rätt. Så man vidtar de här åtgärderna med intubering o respirator i förebyggande syfte.

Tja varför berättar jag nu allt detta? Enbart en lärares kroniska undervisningsiver?

Nej inte den här gången i alla fall.

 En av Rolands anställda, tillika  yngste sonens lekkamrat för länge sedan, R. K. födda samma år med någon veckas mellanrum, drabbades av detta igår och ligger nersövd i Karlstad. Man kommer att undersöka i morgon måndag o se om det går att väcka upp då, men tills dess är det alltså sova som gäller.  Eventuellt kan det bli en dag till sovande. Brännskadorna i övrigt var inte så stora sägs det, lite i hårfästet och på sidan av ansiktet. Och lilla A, som också var med,  klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

Vi är oroliga och håller tummarna att det ska gå bra!

Vi fick först rapport från M-L och P-G när vi var ute i Egenäs och jagade och sedan har vi pratat med bägge föräldrarna i telefon.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Oj, så tråkigt. Jag håller tummarna för att det går bra för grabben och slipper men..

Svar: Jag brukar ta paus ibland, av anledning, som någon sa! :) Nu är jag tillbaka!

Postat av: Selma

Och alla gånger som man sagt det till maken och andra ...

2011-10-03 @ 19:09:21
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: soffie

men usch va läskigt ,hoppas det blir bra med han

2011-10-04 @ 16:37:49
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback