NEJ, INTE FRAMFÖR TV:n ...

... som döende, det vill jag verkligen inte.

 Jag har ju inte ägnat mig särskilt mycket åt TV som levande och vill absolut inte tvingas till TV-tittande som försvarslös döende. Tänk så absurt att dö till  Sportextra!!!  Eller till  Melodifestivalen!!!

Om det råder brist på villiga eller kvarlevande anhöriga att vaka vid min ingång till den sista resan då vill jag hellre få sluta livet i ensamhet och tystnad, möjligtvis ackompanjerat av egna gastanden och hallucinationer i morfinrus, men inte vid en TV! Där går gränsen för min fördragsamhet!

Ska man skriva in sånt i något slags vårdtestamente mån tro? Eller räcker det om man hotar med hämnd genom att gå igen och spöka för en eventuellt  skyldig?
http://www.dn.se/nyheter/sverige/doende-lamnades-framfor-tvn

Kommentarer
Postat av: Selma

Fy! Annat kan man inte säga.

Postat av: Anonym

Jag hoppas man får dö i sömnane så man helt enkelt inte vaknar nåt mer det skulle bli skönast för både mej å alla! ha en mysig ful söndag ,här är det grått å fult igen:( men varmt hela 7grader:)

2011-11-13 @ 10:54:18
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Zarah

Som väl är känns detta helt obekant för mig som har arbetat många år inom äldreomsorgen i olika kommuner. Tråkigt nog så präglar allmänhetens syn på äldreomsorgen alla larmrapporter. Det är mycket viktigt att vanvård och oetiskt beteende synliggörs, det finns inget försvar för sådant. Tyvärr så har det baksidan att det är lätt att tro att det är så det ser ut i allmänhet för den oinvigde.

2011-11-13 @ 13:53:34
URL: http://verandan.svenskablogg.se/
Postat av: Sylvia

Usch och fy.....varje dag nya rapporter om hur våra gamla behandlas. Ska vi tro vad som skrivs så är det chockerande. Men så länge vinstintressen går före en bra omvårdnaden blir följden detta skräcksenarium som nu sker i äldreomsorgen.

2011-11-13 @ 17:52:57
URL: http://cobra38.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback