Giftiga lampor

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svart-sortera-farliga-lampor-ratt_6658266.svd


Helt sanslöst EU-beslut att vi skulle tvingas sluta med de gamla glödlamporna till förmån för lågenergilampor som för det första kostar skjortan ( nästan 80 SEK för den här!!) och för det andra innehåller kvicksilver. Med tanke på att de flesta av oss inte vet hur vi ska sortera de här så verkar det vara en nya giftkatastrof på g. ( Jag kommer inte att berätta hur jag sorterar de härl!). Jag hörde till de syndare som hamstrade gammaldags glödlampor och lade på hög, så det är först nu jag konfronteras med eländet. Suck! När gjorde EU senast någonting rätt?

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Ja, det är konstigt detta med lamporna

för att spara energi ska de gamla glödlamporna bytas ut till lågenergilampor med kvicksilver som är skadligt för miljön

förstår inte riktigt hur de tänker

Postat av: Lena

Det är ingen skillnad på glödlampor och lågenergilampor, när det gäller återvinning. Sedan 2001 är det lag på att glödlampor ska lämnas på ÅV-centralerna som el-avfall. De innehåller bly och lågenergilampona innehåller kvicksilver, båda är tungmetaller.

2011-11-29 @ 22:41:47
Postat av: Selma

Jag tycker det är lätt galet. Dessutom står det på dem att de ska hålla typ tio år. Hur många kvitton har man sparat? Hur många noteringar har man om när man skruvade i ny lampa och var man köpt den och när. Grinig kan man bli när man tycker att man byter lika ofta som förut fast giftigare och dyrare. Till det ett fulare ljus.

2011-12-01 @ 11:07:45
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback