Inte framför teven ...

... när han dog. Så säger i alla fall i journalerna. Nu står journalerna  mot en elevs uppgifter. Jag hoppas att journalerna har rätt. Och jag hoppas att Reinfeldt (o en kommentator till mitt förra inlägg som jobbat inom äldrevården på olika ställen) har rätt när de  säger att media har letat upp undantagen. Vården av äldre i Sverige är genomgående bättre än så här. Jag kan bara säga att min mamma hade en fantastisk vård genom hemtjänsten i Sillerud under sina sista år, så jag har inga egna dåliga erfarenheter.  Men det finns förstås alltså ändå tveksamheter om man letar i hela landet och de bör rättas till. Det kan handla om allt från att man har anställt fel personer till för mager ekonomi och till dålig organisation.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/uppgifter-om-aldres-dod-fornekas


Uppdatarat tisdag:        
Dålig vård ska förstås kritiseras men därmed inte självklart att vård i privat regi är sämre än kommunal vård. Det är bra om det finns att välja på. Tyvärr kan det på en liten ort inte bli brukarens val utan enbart upphandlarens val.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sparka-pa-carema-men-inte-pa-valfriheten_6635050.svd


Kommentarer
Postat av: Selma

Det klart att man letar upp skandalerna och undantagen för att få saftiga rubriker. Det faktum att de flesta som får mat av hemtjänsten får dystra lådor transporterade till sig i stället för hemlagad mat skapar inga rubriker men sorgligt är det.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback