Ha ha... Nordeas vd Clausen

... tror på fullt allvar att de anställda i banken med näbbar och klor har försvarat hans orimliga anställningsvillkor!!!

Och han har skickat ut ett tackmail till personalen för deras insatser i den vägen!  Det är klart att de inte har gjort! Jag kan slå vad om  att varenda anställd helhjärtat har stöttat sina kunder i deras klagomål på bankledningens moraliska brister. Vad kan de annars göra? Bankledningen har handlat totalt utan moral och sans och förtjänar inget förtroende vare sig från anställda eller kunder. Och det är likadant med de andra bankernas ledningar. Det blir ju inte bättre av att det moraliska förfallet är totalt istället för begränsat till en bank. Snarare tvärtom, det ger oss kunder ingen valmöjlighet.

Om ingen har berättat en rolig historia än idag som kan få upp Dina mungipor så läs vad Clausen skriver i mailet till de anställda under den här länken! Han har gett begreppet Narcissism (stavning?) ett nytt ansikte! Ni vet han som speglade sig i vattnet och blev förälskad i sin egen bild för den var så perfekt.
http://www.e24.se/business/bank-och-finans/clausens-brev-till-nordeas-anstallda_3171490.e24

Om man läser ordentligt vad han skriver så handlar det om att i

- Han vill låtsas som om hela Nordea kritiseras, fast det är bankledningens girighet som är i blåsväder.

- Han menar att kritiken är orsakad av medias rapportering, inte av bankledningens omoral -  klassiskt att skylla på budbäraren.

- Eftersom alla bankvärldens ledningar är totalt i avsaknad av moral så är det ok för honom också att suga ut kunder och anställda och han vill ha beröm för att han inte är värsta boven, bara i mitten ungefär på en skala. (!)

- Det var tack vare att  banken ordnade en hyresbostad åt honom o hans familj som han kunde flytta till Sverige (!) så därför måste banken ordna våningar åt sina vd:ar  - herregud, skulle inte han med miljonlön kunna ordna en egen bostad utan att få en gratis lyxbostad av arbetsgivaren vid flytt!

- Och nu har kontraktet gått ut på bostaden och då köper man en våning som han får bo i utan kostnad för det är mer förmånligt än att hyra åt vd:n. Och han får det att låta som om han gör banken en tjänst genom att flytta till deras ägda bostad. Han betalar ju ingen hyra så det hela måste väl ändå i praktiken vara en ordentlig kostnad för banken.

- Han söker beröm för att han skattar för bostadsförmån (fattas bara att han skulle skattefuska också och inte ens betala lagstadgad skatt på orimlig lön och orimliga förmåner!)

- Han antyder att lön, gratis bostad och stora pensionsförmåner ligger i ett paket som är oföränderligt i sin helhet, om han betalar egen bostad så måste lönen höjas lika mycket. Men det måste ju gå att dra ner på den totala kostnaden för vd.

- Hans pension liknar andras pension eftersom den betalas ut i portioner och inte på en gång (sanslös jämförelse med tanke på skillnaderna i storlek med x antal nollor).

- Bankens fonder har gått bra säger han, fast de egentligen har gått himla dåligt. Och bakom den tankekullebyttan ligger att Europagenomsnittet har varit lågt och då belönar man varandra för kollektiva bankmisslyckanden - igen. Inget eget ansvar för någonting.   

- Inte nog med att han får en svinaktig pension från Nordea i Sverige, han har dessutom pension från Danmark att vänta.

Nordea verkar tillämpa en grekisk syn på ekonomin; spendera friskt och låta andra betala.

Varför kan ingen skapa en bank utan ambitioner att vara lika dålig som alla andra banker när det gäller moral, fondförvaltning, räntor, egennytta???? En bank som har någon slags hederlighet som motto! Landshypotek känns som den sista bastionen i den vägen, där överskott har delats ut till kunderna. Men nu ska de också göras om till vanlig bank tror jag. Hoppas de i så fall lyckas hålla fanan högre än den övriga bankvärlden. Återigen, ingen skugga ska falla över de vanliga anställda i bankerna, de strävar på och försöker göra ett bra jobb precis som de flesta av oss.

http://www.svd.se/naringsliv/bjorn-wahlroos-hoj-hans-lon_6608680.svd
http://www.svd.se/naringsliv/vaning-till-vdn-for-225-miljoner_6604848.svd

Uppdaterat torsdag:  Clausen säger sig vara omskakad av uppmärksamheten kring lägenhetsköpet och önskar att han fått en hyresrätt istället. Vadå skillnad? Om han fått en hyresrätt på drygt 250 kvadratmeter renoverad för 3,5 miljoner? Det grundläggande felet är ju att man rättfärdigar orimliga ersättningar utifrån att "alla andra har lika mycket eller mer". Det är själva "paketet" det är fel på inkluderande fantasilön, fantasipension och fantasibostad.
http://www.e24.se/business/clausen-skulle-tagit-en-hyresratt_3175332.e24
http://www.dn.se/nyheter/sverige/clausen-skulle-tagit-en-hyresratt
http://www.svd.se/naringsliv/christian-clausen-lagenhetskopet-var-inte-ett-bra-beslut_6623450.svd
http://www.svd.se/naringsliv/christian-clausen-lagenhetskopet-var-inte-ett-bra-beslut_6623450.svd

Kommentarer
Postat av: anne

Mycket vill ha mer.Den som har skall varda given.Och...kanske är det han som på riktigt är Santa Claus(en)? Kanske behöver han alla pengar för att ge julklappar till världens alla barn?

Postat av: Lena

Anders Borg, som sällan uttalar sig, har i dag sagt att Nordea borde skärpa sig och att han tyckte att kunderna gott kunde byta bank. Klartext!

2011-11-09 @ 23:15:36
Postat av: ceo

"Det grundläggande felet är ju att man rättfärdigar orimliga ersättningar utifrån att "alla andra har lika mycket eller mer"Nej, det här är helt felaktiga resonemang som du drar. Låt oss säga att Nordea erbjuder varken bra lön eller förmåner. Två saker skulle hända.1. De bästa ledare skulle aldrig söka jobbet på Nordea.

2. Personer som är mycket mindre anpassade för tjänsten, skulle få jobbet och således skada a) verksamheten b) kundernas förtroende/placeringar/nöjdhet/etc.Det är inte svårt att lista ut vad skulle hända sedan. Dessutom tror jag att du grovt underskattar efterfrågan för en viss typ av VD:s.

2011-11-10 @ 11:17:51
Postat av: inger

NU, tycker jag det får vara nog, nu måste regeringen gå in och ändra på lagen, är så j....a trött på att dessa chefer (män och kvinnor) tror att de är oersättliga, det är väll inte så svårt att få in pengar till banker när du tar bort ränta på insatta pengar och höjer räntan på utlånade. Om banken gjort dåliga affärer då skall vi skattebet. gå in och fixa till det. Det finns ingen som är värd dessa löner, INGEN. //Inger

2011-11-10 @ 11:28:47
Postat av: Inga Magnusson

ceo: Om jag ska vara helt ärlig så har jag en känsla av att den person man nu anställt för dyra pengar tycks ha lyckats med konststycket att rejält a, skada verksamheten, b skada kundernas förtroende, nöjdhet osv. Dessutom har han retat upp en stor ägare i banken; staten så till den grad att Borg uppmanar kunder att byta bank om de inte gillar anställningen av vd. På mig låter det som om man har köpt grisen i säcken, en absolut lomhörd person när det gäller förhållandet till den företagsmässiga omgivningen. Om det är den här typen av vd man får för så mycket pengar så måste det vara ett grundläggande fel i rekryteringssystemet.Nej till skillnad från Dig så tror jag inte att lönerna har drivits upp av konkurrensen om bra vd. Jag tror att det som har hänt är att vd och vd:s lönesättare belönar varandra internt. Och på så sätt så drivs löner o förmåner uppåt.2011-11-10 @ 23:04:00
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback