Fibernät i Sillerud...

... ska vi få, projektet har fått namnet Sellnet (Sellerenät). Årjängs kommun, med kommunalrådet Katarina Johannesson som pådrivande, var framsynt  och fick rätt mycket pengar i bidrag för att få fibernät i hela kommunen. Initiativet var till stor del Katarinas förtjänst, tack för det!

Nu byggs ett slags stamnät ut i kommundelarna och vi som vill vara med kan anmäla oss för att få hem till det egna huset. En anslutning till fibernätet ger goda uppkopplingsmöjligheter för dator - telefon och TV och man ska  veta att det höjer värdet på den egna fastigheten med betydligt mer än anslutningsavgiften. En god affär alltså, en långsiktig investering i att öka / behålla den egna fastighetens värde. Det blir dessutom allt viktigare i ljuset av att det fasta telefonnätet monteras ner i glesbygden och ingen garanterar längre att det finns någon fungerande förbindelse överallt.

Inte många kommer i framtiden att vilja köpa / bo i  hus som saknar möjlighet att använda dator - TV - telefon! Det kommer att upplevas som att försöka leva utan vatten och avlopp tror jag. Numera sköter vi ju inte bara umgänge via dator / telefon utan också inköp, den egna ekonomin med att föra över pengar, betala räkningar osv. 'Det går inte att leva särskilt länge utan telefonuppkoppling och datoruppkoppling.I Sillerud finns några entusiaster som håller i den kommundelens fibernätutbyggnad. Det är vi glada för. På¨tel ovan kan man anmäla intresse, eller bara ringa o fråga.

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag trodde att framtiden innebär mobila uppkopplingar.

2011-12-01 @ 09:28:25
Postat av: Inga M

Lena: Nu är jag ingen expert på detta men misstänker att det i glesbygd blir svårt att få så god täckning att hastigheten räcker. Jag har ett mobilt bredband för dator. Det funkar jättebra nära stad, lika snabbt som vanligt fast abonnemang, men så fort jag kommer ut en bit på landet så blir den väldigt långsam och det går bara att hantera stillbilder och text, inte strömma och inte film.

Postat av: Inga M

Lena: Glömde telefoneländet. Det mobila nätet är inte kommersiellt lönsamt att bygga ut i glesbygd så enda chansen för oss som bor avsides är att få subventionerade nät av något slag, till exempel det här fiber som görs nu med hjälp av EU-pengar.

2011-12-01 @ 10:55:17
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marie

Vi har precis kopplat på fiber hemma hos oss och oj vad mycket fortare allting går då jag är uppkopplad på nätet. :-)

2011-12-01 @ 19:11:16
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback