En bankchef till ...

... som "skjuter på budbäraren"
http://www.svd.se/naringsliv/falkengren-det-drabbar-hela-banksektorn_6630478.svd


Så här säger hon
– Det är ju aldrig bra för någon aktör i banksystemet när sådana saker tas upp i media på ett så kraftfullt sätt - det drabbar hela banksektorn negativt, säger Annika Falkengren till Dagens Industri.

Slut citat.

Obs, hon säger inte att det är Nordeachefens girighet eller bankledningens slappa inställning till kundernas förtroende som orsakat kritiken. Hon menar, liksom Nordeachefen, att det är medias fel att bankerna hamnat i blåsväder, för att man har haft mage att skriva om löner och förmåner i bankvärldens toppar. Det är "budbäraren" som begått "felet" och gett bankerna dålig renommé, inte bankerna själva. 

Det är intressant att se hur man språkmässigt hanterar bankernas förtroendekris i ledningarna. Den här damen hör verkligen till toppskiktet av välbelönade medan, som sagt, Nordeachefen ligger i mitten. Så hennes slutsatser kan också få uppmärksamhet, även om hon inte har statliga delägare i sitt imperium, så vitt jag vet.

Det finns ingen tendens till omvändelse, ens under media-bilan. Är bankvärlden den enda sektor som är helt opåverkbar utifrån?  Man kan tydligen kosta på sig att strunta, både i kundernas misstro och mediala drev. Det är power. Annars brukar media kunna avsätta ministrar och regeringar och styra politiken i sin riktning när man fokuserar på en fråga i taget. Men bankvärlden är som teflon, man ruskar på sig, ser neråt med en oförstående min och lätt förakt, samt går på i ullstrumporna.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag får "eksem" när jag ser Annika Falekengren och det har inte börjat idag. Hon har aldrig gjort mig något ont, men alltsedan första gången jag såg henne kan jag inte med henne..... magkänslan säger mig att hon ser på människor lite uppifrån! ....

Postat av: Selma

De är helt makalöst fartblinda i sin girighet.

2011-11-13 @ 08:15:46
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback