Äldreomsorg igen då.

Hög omsättning på personal, dåligt utbildade och dålig organisation kan utmärka de kommuner som gör dålig äldreomsorg enligt professor i äldreomsorg. 

 Kungsörs kommun har låg  satsning på äldreomsorg, en tredjedel av Sorseles, men de som har äldreomsorg i Sorsele, där man alltså satsar tre gånger så mycket, är mer missnöjda än Kungsörs brukare. Och båda är kommunal verksamhet. 

Slutsatsen blir alltså  att det handlar inte i första hand om huruvida äldreomsorgen sker i privat regi eller i kommunal regi, eller huruvida det satsas mycket¨resurser eller lite resurser.

Några såna enkla samband finns inte. Privat vård är inte med atomatik sämre och billig vård är inte heller med automatik sämre. Det är mao läge att utnyttja statistik och forskning för att finna de väsentilga  faktorer som borgar för en god äldreomsorg, för det ska vi ha i Sverige, det har vi råd med, det har vi alltid råd med.

Det blir bara fånigt att hålla på att slå på fel saker.

Kanske är det så att det lönar sig kvalitetsmässigt att satsa på att behålla personalen och slippa hög omsättning och att det lönar sig att ha bra utbildad personal.


Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

ja, absolut jag tror också det skulle löna sig mera....och framför allt vara tryggare och bättre för de äldre inom äldreomsorgen

om det satsas på att behålla personalen och slippa ha så hög omsättning plus att det lönar sig att ha bra utbildad personal

När ska de som styr vakna upp och inse detta ?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback