Sparrisfrossa!
Det har varit sparrisfrossa över helgen! Här är den vanliga kokta varianten. Men nu varierade vi den på inrådan med läcker stekt också; man delar den i bitar, steker i panna och låter efterkoka i eget spad bortåt en halvtimma, ska vara lite al dente.
Till det skinka förstås och smält smör och borde vara hollandaise, men det blev bernaise. De flesta föredrar dock smält smör. Dryck till är Kallfelz Rivaner vitt och bröd. Gudomligt gott! Synd att sparrissäsongen bara varar två månader. Nu i år startade den i slutet av april och varar alltså till i slutet av juni. Sen går det inte att äta den längre. Sparris växer under jord, skördas med speciella maskiner och kan efter ett par dagar skördas igen. De växer fort. Numera kan man också köpa maskinskalad sparris och slipper värsta grovjobbet själv. En får tacke!
Kommentarer
Postat av: Znogge
Mmmm... Så gott!
Postat av: Zarah
Aha, det var något nytt i matväg. Ja inte var för sig, men väl tillsammans. Ser gott ut! Stekt sparris, har aldrig testat, men någon gång ska vara den första.
Trackback