Pedofil ...

... var han alltså, Patrik Sjöbergs tränare Viljo, som under några år också var hans styvfar. Det här avslöjandet kan vara toppen på ett isberg. Barnmiljöer drar till sig människor med den här läggningen. Skola och barnomsorg har gjort sitt bästa för att stänga dem ute de senaste åren med en ny lagstiftning om straffregisterutdrag. Det är bra, även om det är tråkigt att män nästan flyr de här jobben nu i rädsla att bli misstänkta. Jag vet inte om människor föds som pedofiler, ungefär som homosexuella redan från början har sin läggning, eller om det är något som kommer till pga att personen i fråga blivit utsatt själv för övergrepp eller nåt annat. Men klart är att idrottsrörelsen måste bli mer uppmärksam efter detta.

Sen vore det intressant att veta hur många övergrepp mellan barn / ungdomar som sker i omklädningsrum / duschar i idrottssammanhang och på läger med övernattningar. Jag har inte sett någon undersökning på det. Men jag vet efter många år som lärare för barn som varit sköra och mer lättledda än andra barn pga funktionshinder, att det är riskzoner där det är svårt att hitta bra skyddsmekanismer för den maktlystnad och machoskämtkultur som kan frodas i gruppsammanhang, allt under sken av att vara på skoj. Och några har säkert skoj, men inte de som är utsatta.

Det är ett par av de riskzoner som skolan måste bli bra på att utforska / hålla stenkoll på och som idrottsföreningar också måste ta ansvar för. Det handlar ofta om att barn / unga människor vistas i miljöer där föräldrar saknar insyn och då måste de ansvariga ha koll istället.

Jag menar att när ungarna ränner ut ensamma på stan så är de flesta föräldrar rädda och vaksamma, men när de åker på idrottsläger så lyser inga varningslampor, idrott är ju så nyttigt bevars. Och när barnen är  i skolan tror föräldrar att lärare har konstant koll på vad som händer, men det har vi inte. Och det kan vi inte ha överallt, men just i högriskmiljöerna måste det finnas vuxna med.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12960235.ab
http://www.dn.se/sport/viljo-kallade-det-vetenskapliga-test

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag blir så bedrövad över att dessa pedofiler och andra drar nytta av ungdomar som är i beroendeställning och dessutom ofta väldigt sköra. Jag är ingen expert, men jag tror att man föds med en viss läggning. Inte blir det då bättre av att själv ha varit utsatt!

Vi alla har ett ansvar att försöka se varningstecken, för dom finns om man inte blundar och vänder bort huvudet......

Postat av: anne

Syrrans manliga magister (en väl aktad och respekterad man) övervakade de 12-åriga tjejernas dusch efter gympan varenda gång! Jojomen!



Sen gav han sig på och taffsade på en av tjejerna men hur långt det gick blev väl aldrig klarlagt.



Näää, försiktighet på läger-det har jag/vi sett till att skola ungarna till!!! Var aldrig ensam.

2011-05-02 @ 19:56:36
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Lena

Det är också sorgligt om pedofilskräcken ska stoppa all mellanmänsklig kroppskontakt, en klapp på axeln, en high five eller en vuxen arm runt ledsna axlar.

2011-05-02 @ 21:26:50
Postat av: Znogge

Det händer mycket i omklädningsrummen så där kan det vara befogat med personal på plats i vissa lägen.

2011-05-02 @ 21:57:11
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Mia

Bra inlägg. Ett tungt ämne som vi helst skulle vilja inte funnes över huvud taget. Tyvärr, ser verkligheten ut på ett annat sätt.

2011-05-13 @ 21:21:07
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback