Omvalet!

Vi har just diskuterat huruvida det gäller riksdag, landsting eller kommun eller alla tre och försökt utläsa det av tidningsartiklar och TV-inslag. Men alla räknar tydligen med att alla andra vet vad som gäller så det står ingenstans! Vi har noll koll och skäms förstås litel! Till vårt försvar kan väl möjligen anföras att omvalet inte gäller Värmland. Det spelar alltså ingen roll i praktiken om vi inte vet. Det blir bara llite skämmigt! 

Hur som helst så blev det inte ens hälften av alla väljare som gick och röstade. I mina ögon är det det största fiaskot! Och det alldeles oavsett vem som vann, för det vet jag inte. Gubben stängde i vredesmod av TV-n när finnarna gjorde 3-1 i hockeyfinalen och sen var det gonatt!

I morgon måndag är det jobb igen! Och lång arbetsdag. Men när den är slut ska jag göra i ordning och lägga ut bilder från helgens övningar.


Kommentarer
Postat av: Gunilla Svantorp

hej Inga

det är inte ni som ska skämmas, det är media som har rapporterat urdåligt.

I örebro handlade valet om en kommundel, alltså val till kommunen, och i Västra Götaland om valet till landstinget. I Örebro rörde det cirka 27 000 personer och i VGR runt 1,2 miljoner människor.

2011-05-17 @ 19:31:14
Postat av: Inga M

Tackar för upplysningen! Synd att valdeltagandet blev så lågt. Sen kan man väl hoppas att det går att ändra i lagstiftningen så att man kan lösa såna här uppebart administrativa felaktigheter via ett domstolsförfarande istället för att göra såna här lätt parodiska processer typ detta omval, där inte ens hälften går och röstar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback