Agenda

Idag lördag ska vi ta en tur och morsdagsfira Rolands mamma. Vi åker till Waterside i Töcksfors och äter lite god mat.

Sparrisen har anlänt så det blir god äting  med  vänner vid tillfälle.

I morgon har vi en gäst till lunch och det blir lite mer skjutträning. Och jag kommer att vara sorgsen över mitt livs andra Mors Dag utan min mamma. Svägerskan och bror ringde idag och berättade att de varit vid graven och satt liljekonvaljer i en vas där. Det var fint och det vi hade planterat fanns kvar.

Nästa vecka blir kort arbetsvecka med ledig torsdag, ledig klämdag och ledig måndag, nationaldag. Det hade jag helt förträngt eftersom det är så mycket att göra på jobbet just nu.

På tisdag firar vi en god väns födelsedag.

Veckan därpå ska Roland någon dag (kväll nästan!) till Naturvårdsverket och träffa Liljelund o co för att prata om behovet av en sansad rovdjurspolitik i bl.a. Värmland.

Sen närmar det sig examen, men den är super-sen i år. Vet inte varför den flyttas längre och längre fram i sommarlovet. Eleverna ska ju göra ett bestämt antal skoldagar per år så det ändrar sig inte, men kanske är det fler studiedagar för lärare under läsåret istället för före / efter.

Kommentarer
Postat av: [email protected]

2011-05-28 @ 09:10:34
Postat av: Marie

Hej Inga! Du får slänga mitt föregående försök till en kommentar om den nu ens kom fram. Den blev fel på fler än ett plan, så blir det när man ska lära sig en ny dator. :-)



Vi slutar terminen den 14 juni och det känns ganska sent. Det är även föräldrar som har påtalat att de tycker att det är lite väl sent. Det kanske är ett sätt att smygkorta vårt sommarlov...snart har vi lika lång semester som alla andra och det utan att vi märkte hur det gick till.... ;-))

Postat av: Inga M

Marie: Aha, det kanske är något rekommenderat från kommunförbundet, som ju är på jakt efter lärares arbetstider och gärna vill se oss vikariera gratis för varandra och rycka in på fritis på det som varit reserverat till planeringstid, med andra ord sänka kvaliteten på undervisningen för att spara pengar.

2011-05-28 @ 09:46:25
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena

Jag tror ni har rätt i era konspirationer. Men facket borde väl reagera?

2011-05-28 @ 10:18:54
Postat av: Inga M

Lena: Ja det vore inte fel. Men antagligen håller man sig inom gällande avtal och då är det inte så mycket att göra åt.

2011-05-28 @ 10:37:58
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Igår var jag i Stockholm på ett styrelsemöte kopplat till jobbet. Jag lyckades få med mej, vet inte hur det blev, diverse grönsaker från den europesiaka marknaden eller vad den nu kallas..Du vet de som åker runt i landet och säljer en massa delikatesser. Jag köpte med mej bla sparris hem. Hur sjutton skall jag tillreda den så att den blir godast. Du skriver ju om sparris hela tiden.

2011-05-28 @ 11:18:00
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Inga M

Herta: Här skriver jag om tillagningen:



http://inga.blogg.se/2010/may/sparris-den-forsta.html



eller sök på sparris här på sök bredvid. Godast är det med skinka, smält smör / hollandaisesås, lite potatis till om man vill. Jag brukar koka och äta den halvan av stången som har knopp. Den andra halvan brukar jag skära i små bitar och göra sparrissoppa av. Det finns också recept på om Du söker på sparrissoppa på min blogg - sök- ruta. Jag hinner inte beskriva mer just nu. Men maila mig om Du undrar nåt, eller ring 070 - 22 717 20.

2011-05-28 @ 11:27:27
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback