Värre i Japan (uppdaterat)

Man undrar hur illa det kan bli. Det som igår lördag, var 200.000 evakuerade var idag 300.000, en härdsmälta har blivit två, två drabbade reaktorer har blivit fyra och dessutom ett vulkanutbrott. Stackars, stackars drabbade. Så många har förlorat eget liv, många har mist anhöriga och många har blivit av med alla sina ägodelar. Det är en katastrof så stor att man inte kan fatta riktigt. Nu får vi hoppas på att det vänder och blir bättre nyheter i morgon måndag.

Uppdaterat:  06.50 måndag morgon. Nej det blev inte bättre. I natt vid tretiden
exploderade reaktor 3 vid Fukushima, ¨några av dem  som arbetade vid anläggningen dödades.  Det finns risk för förhöjd radioaktivitet i området. De flesta i närheten är evakuerade men det finns fortfarande c:a 700 människor kvar, mest gamla och sjuka och hjälparbetare. 4000 döda efter tsunamin och jordbävningen har hittats men 10.000 saknas fortfarande. Man har problem vid ytterligare ett kärnkraftverk med att kylningen slutat fungera men man har fått igång nödkylning. Nu talar man om 600.000 evakuerade. 

Tokyoområdet, med runt 30 miljoner invånare, går mot en vardag med ransonering av el och bensin. Staden indelas i sex områden som får elen avstängd 3 timmar i taget. Det börjar bli tomt i affärernas hyllor eftersom lagerhållningen är minimal, 60% av vad som går åt varje dag finns så att säga på väg i lastbilar. Börsen i landet dyker 6 % .   UD avråder nu från alla resor till Japan inte bara till katastrofområdena. Men samtidigt måste jag någonstans beundra organisationen i det här landet. Människor fungerar rationellt och gör vad man måste och alla verkar hjälpas åt trots allt elände. Det tycks inte utbryta kollektiv panik.

http://di.se/Artiklar/2011/3/13/230048/Haveririsk-i-flera-karnkraftverk/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/jordskalvetijapan/article8707838.ab


Kommentarer
Postat av: Znogge

Ännu värre kommer det säkert att bli. Denna katastrof är större än vi kunde ana... Tragiskt och skrämmande.

Postat av: anne

Hårdhudade jag vill nästan gråta.

2011-03-14 @ 11:00:43
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Trolda

Ja, stackars, stackars människor!!! och som du säger så kan man nog inte riktigt förstå hur illa det verkligen är... Man blir så ledsen och sorgsen för deras skull, och man lider verkligen med dem.Trolda - kramar

2011-03-14 @ 12:14:02
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Ja, det är värre i Japan än man kunnat ana eller föreställa sig.

Och de och på nyheterna har nog inte sagt hela sanningen..

och speciellt inte när det gäller kärnkraftverken

det är så ofattbart tragiskt hur många människor som har drabbats

Först jordbävningen och sedan den fruktansvärda Tsunamin

och nu dessutom hotet av radioaktivitet....som även det kan få oanade konsekvenser,

och under lång tid framåt.

Har hört att redan människor har blivit strålskadade.

Man undrar hur allt detts ska sluta...

känner så med alla dessa människor

2011-03-14 @ 13:32:00
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Mia

Man blir än mer tacksam för att man bor där man bor. Inser att vi i Sverige har en förmåga att gnälla över småsaker, trots att vi har det så tryggt. Japankatastrofen är så stor så det är omöjligt att förstå för oss som finns så långt bort.Varifrån i Japan kommer din svärdotter? Är alla hennes anhöriga i säkerhet?

2011-03-19 @ 09:19:13
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback