Smarrig förrätt!

Det här är en märklig entrérätt, eller förrätt, men den har en strykande åtgång, tack Kathrine!:

Värm chips i ugnen bara tills de svettas lite (bränn inte, det går snabbt, jag brände första omgången!), smula getost ovanpå och så strö över kärnor av granatäpple. In i ugnen igen ett tag. Ställ fram på bordet och låt gästerna plocka i sig för hand. Funkar också som plockmat medan man lagar kollektivt käk.

Vi testade vanliga chips och lantchips och jag tror att lantchipsen vann.

Granatäpple är inte så lätt att hantera. Man ska inte ha med det vita, det är beskt. Jag försökte ta ur dem med sked men det var inte lätt. Bättre att skära i fjärdelar och  vränga den klyftan, då sprätter kärnorna liksom ur, nästan av sig själva. Och de är himla goda. Det blir syrlig sötma från dem, salt från chipsen och lite beska från osten. Bra combo!







Kommentarer
Postat av: Herta

Men vad alla äter ute i cyberspace.

Postat av: Suss

Granatäpple, det är gott det! Chips precis tvärtom, men med ost till och tillsammans så kanske.... Fast, jag får jätteont i magen av chips, så jag tar nog bara ett par stycken.

2011-03-14 @ 23:32:37
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback